Det sier Fjell Skilags Jan Arthur Reinås etter at han raste nedover en heftig utforkjøring mot skistadion, etter en god åpning på fredagens 10 kilomerer fristil.

– Det var høy fart og ei løype hvor det var brukt kunstsnø. Jeg så ikke at det var islagt i innersvingen, og datt på ræva så det sang. Jeg tapte vel fort 20 sekunder på fallet, og kanskje mer enn det, beretter Reinås om dramaet i norgescup-åpningen for juniorer..

Fullførte sterkt

Han kom seg på beina, og var noen sekunder bak de aller beste i starten av løpet. Men utover i løpet gjeninntok han plassen som leder med klar margin. Det var først da hans hardeste konkurrenter, Håvard Moseby fra Kjelsås og Geilo-løperen Filip Fjeld Andersen startet sine løp at hans tid ble utfordret.

– Jeg skulle gjerne ha vært med og kjempet høyere opp på lista. Det er jo her jeg hører hjemme. Men sånt skjer. Jeg er egentlig bare fornøyd med at jeg berget pallplass til tross for fall. Det er overhodet ingen grunn til å grave seg ned av den grunn, sier Reinås.

God start på helga

Selv med litt stang-ut i sesongstarten ser han fram til det som venter. For den resterende helga legges skøyteskiene i skiboksen til fordel for smørebag og klassiskski.

– Jeg har vært hakket bedre i klassisk enn i fristil den siste tida. Derfor ser jeg fram til hva man kan klare å utrette i den resterende helga. Formen føles absolutt bra ut , sier Reinås om lørdagens sprint og søndagens 10 kilometer klassisk.

Skal kjempe sammenlagt

Han mener også at det skal være mulig å kjempe høyt oppe om årets sammenlagt-tittel i sin årsklasse.

– Det er jo et område som jeg synes er en veldig spennende konkurranse. Her har jeg troen på at jeg skal klare å være med og kjempe i toppen. Allround-ferdighetene føler jeg er ganske bra. Derfor håper jeg på å være med på å prege toppen av resultatlistene i rennene framover. Men lett blir det ikke. Det er flere andre konkurrenter som kan være med på å prege toppen av resultatlistene i klassen blir nok ikke lette å slå. Men det dreier seg og en spennende konkurranse denne vinteren, mener Reinås.