Etter 80 a-kamper siden hun kom til Medkila før 2013-sesongen forlater 20-åringen toppserielaget i fotball. Andreassen ønsker seg nye utfordringer på banen i kombinasjon med videre utdanning.

– Det blir veldig rart. Fortsatt trener jeg med Medkila, og jeg klarer ikke helt å se for meg tilværelse i ny klubb ennå, sier Andreassen.

– Jeg kan se tilbake på de fire årene av livet hvor jeg har utviklet meg mest som fotballspiller og person. Jeg har ikke gjort annet enn å trivdes siden jeg kom til Harstad - til tross for uflaks med sykdom og skader.

Erstatter strateg

– Jeg har kjent til Cesilie en stund på grunn av prestasjonene for Medkila og yngres landslag. Hun har en veldig spennende venstrefot, som er spesielt viktig for oss etter at vi mistet Reiten til Lillestrøm. Da måtte vi hente inn Cesilie, sier Dahle.

Andreassen er tiltenkt rollen som sentral midtbanespiller.

– Med erfaring og teknikken Cesilie besitter vil hun bli en sentral spiller for oss. Utgangspunktet er at hun skal spille sentralt på midten. Der vil hun komme til sin rett med et godt blikk for spillet og ferdigheter slik at hun kan sette opp medspillere i mellomrom og bakrom. Og så har hun jo denne venstrefoten til dødballer, sier Ørn-treneren.

Andreassen syns det er mange fine ord å få fra nysjefen.

– Så får vi se om jeg kan ta over for Reiten. Hun har en bedre venstrefot enn meg, sier Andreassen.

– Vil fortsatt bety mye

I løpet av kort tid har nøkkelspillerne Ida Fjordbakk, Katrine Winnem Jørgensen og Andreassen forlatt. Sistnevnte er ikke bekymret for Medkila.

– Vi har en egen evne til å få fram nye spillere i Medkila. Det har alltid ordnet seg for oss, og det vil det gjøre igjen. Samtidig blir det spennende å få en helt ny trener fersk for oss her i Harstad, sier Andreassen,

– Du sier vi og oss?

– Jeg setter jo ikke strek over Medkila, som fortsatt vil bety mye for meg. Jeg håper å bli tatt vel imot hvis jeg en dag har lyst til å dra tilbake, sier hun og roser Medkila velvilje da hun ønsket å bryte kontrakten.

– Klubben har vært forståelsesfull og skjønner meg.

TRIVDES: Anja Rasmussen og Cesilie Andreassen i et lykkelig øyeblikk etter seieren over Klepp i fjor høst. Andreassen ser tilbake på fire flotte år i Medkila. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø