Sist helg vant Hestad nordnorsk mesterskap for 43. gang. Da ble halve mesterskapet avlyst på grunn av vær og vind i Tromsø, mens det hjemme i Harstad fortsatt ikke er is på Kanebogen stadion.

– Aldri før har vi ventet så lenge på is her i Harstad, og i Tromsø var kunstisbanen mer egnet for vannpolo enn skøyteløp søndag. I 20 år har jeg vært med og jobbet for å få til en kunstisbane i Harstad. Slike anlegg er nå utdaterte på grunn av klimaet. Det eneste som gjelder er en ishall, sier Hestad.

Drar på studietur til Stavanger

Han har forventer til prosjektet «Idrettsbyen Harstad» i regi av Harstad Idrettsråd, som allerede har konkludert at byen trenger et flerbruksanlegg for idrett på is. Det er en av grunnene til at rådets styreleder Hilde Lilleng og daglig leder Magnus Ingebrigtsen, sammen med Harstad kommunes park- og idrettsrådgiver Eli-Jeanette Olsen, skal på befaring til en ishall i Stavanger, og besøke fritidsparken i Skien i februar.

– Jeg håper ikke dette bare er en kosetur. Jeg forventer resultater, sier Hestad.

– Nå må ei beslutning tas, sier han.

Lilleng forsikrer om at det blir en arbeidsreise til Stavanger og Skien.

– Vi jobber strategisk for å gå til gode løsninger for isidretten i Harstad. Jeg er enig i at det handler om at idretten i Harstad skal ta ei beslutning, og at idretten i fellesskap legger fram et forslag for kommunen. NNM sist helg aktualiserer behovet ikke bare for Harstad, men hele Nord-Norge, sier Lilleng.

Latent interesse

Hestad har aldri sluttet å tro på ei fremtid for skøytesporten.

– Dette handler ikke om at noen skarve aktive skøyteløpere skal få en hall. Isidretter innendørs, som ishockey, curling og lengdeløp, kan bli den store vinneren i fremtiden. Sper vi på med klatrevegg og andre idretter en flerbrukshall kan romme, vil vi få et yrende liv til glede for byen og regionen rundt oss. Interessen for isidretter og skøytesporten ligger latent i folket. Se bare på tilstrømmingen til Aunvatnan før jul da det frøs til is. Det var fullt av folk som koste seg på isen og tilbrakte hele dagen der, sier Hestad.

Lilleng i idrettsrådet deler denne oppfatningen.

– Det er bare å se til Narvik. Veggene på ishallen der buler på grunn av barn og ungdom som ønsker å drive med isaktiviteter. En ishall må ses i et regionalt perspektiv, og nye veier vil gjøre det enklere og raskere for folk å ta seg til Harstad både fra Vesterålen og Narvik, sier Lilleng.

Fortsatt optimist

Også isen i Kanebogen yrer av liv - når forholdene er til stede for aktivitet. Hestad har lengtet etter et anlegg siden han var i begynnelsen av 40-årene. Nå er han 62, og fortsatt optimist.

– Hallen vil komme i min tid. Som 80-åring skal jeg sette verdensrekord på 10.000 meter for min årsklasse innendørs i Harstad, fastslår han.

EVIG OPTIMIST: Geir Hestad tror en ishall vil komme mens han fortsatt er aktiv. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
POPULÆRT: Kanebogen stadion er godt besøkt når banen er islagt og forholdene innbyr til aktivitet. Hittil i vinter har Harstad Skøyteklubb gjort tre forsøk på å legge is uten å lykkes. Foto: Harstad skøyteklubb