Lasse Øvre har takket ja til å være assistent for den nyansatte treneren Margunn Haugenes i Medkilas toppserielag i fotball.

Øvre var i utgangspunktet assistent for Frank Berntzen i 2016, men overtok laget etter sommerferien da Berntzen trakk seg. Med Øvre ved roret klarte Medkila å unngå nedrykk via kvalifiseringsspill mot toerlaget i 1.-divisjon.

Øvre hadde også tilbud om å bli assistenttrener for Torkild Nilsen i HIL.

– Jeg hadde veldig lyst til begge deler, og brukte mye tid på å vurdere fram og tilbake. Det endte med Medkila. Jeg hadde et fint år i Medkila i fjor og fikk god erfaring, så får vi se om valget er rett. Jeg vet aldri hva det kunne blitt i HIL, som har spennende ting på gang. Forhåpentlig får begge lag et løft, sier Øvre.

Han har hatt samtaler med Haugenes på telefon, og er klar til å starte samarbeidet når nysjefen ankommer 1. februar.

– Hun virket som en veldig flink trener med masse erfaring fra en god spillerkarriere. Dette kan bli kjempemessig, sier han.

Øvre bekymrer seg ikke over at spillerprofiler har forlatt.

– Vi avgir spillere til større byer og bedre utdanningsmuligheter. Så får vi utvikle de unge vi har, som er blitt ett år eldre og ett år bedre, sier Øvre.

Sportslig leder i Medkila, Ole-Martin Linaker, er tilfreds med trenerapparatet, som kompletteres med Roy Berntsen. Sistnevnte skal være spillerutvikler.

– Vi har fått det teamet vi ønsket oss og er veldig godt fornøyde. Fram til nå har Roy Berntsen hatt treningene. Framover skal Lasse og Roy ha treningene til Haugenes er på plass, sier Linaker.