Ursin Ingebrigtsen har tatt valget etter å ha blitt presentert for det sportslige opplegget både i HIL og hos Medkila. Kontrakten med Medkila ble signert mandag kveld.

– Det ligger ikke noe hokus pokus bak dette fra min side. Jeg har blitt presentert for HIL sitt tilbud, og aspekter med det, som jeg ikke vil gå nærmere inn på, ble utslagsgivende for at vi går hver vår vei, sier han.

– Spennende opplegg

28-åringen har en fotballkarriere som inkluderer 1.-divisjonsspill med Asker. Han legger vekt på at klubben og han ikke skilles som uforlikte.

– Vi er enige om å være uenige i denne prosessen. Ut over det er det ikke noe å utsette på noen ting. Prosessene har vært gode, men før denne sesongen ble avstanden for stor mellom meg og HIL. Når Medkila da er tidlig på banen med et tilbud, og kan presentere et opplegg som virker lovende, velger jeg å si ja til denne utfordringen. Samtidig er det viktig å påpeke at denne avgjørelsen kun gjelder for sesongen som kommer. Jeg har på ingen måte lukket døra for fremtidige involveringer i HIL, sier Ursin Ingebrigtsen, og hevder at overgangen ikke er en nedtrapping.

– Inntrykket hittil er veldig godt. Det er tydelig at Medkila har mange unge talenter i sine rekker, som allerede virker som gode spillere. Så har jeg også stor tro på Medkilas trener, Thomas Bergland. Han er mye av grunnen til at Medkila for første gang ble et reelt klubbalternativ for meg.

– Hva er det med Bergland som gjør at han er en viktig grunn til overgangen?

– Han gir alltid 100 prosent og som er maksimalt forberedt til hver eneste økt. Så blir det artig å følge han i den første trenerjobben han har, sier Ursin Ingebrigtsen, som spilte sammen med Bergland for HIL i 2016.

– Klubbens nye spiss

Bergland er naturlig nok godt fornøyd med at Ursin Ingebrigtsen slutter seg til Medkila.

– Ursin Ingebrigtsens inntog er naturlig nok viktig for klubben. Vi vil prøve å benytte oss av all den erfaringen han har med seg. Derfor er jeg også spent på sesongen og tror på at Marcus kan tilføre oss mye, sier Bergland.

Ursin Ingebrigtsen er i utgangspunktet tiltenkt å være spiss i Medkila.

– Vi har god dekning i forsvar. Derfor blir Marcus å finne på topp hos oss, sier Bergland.

- Merkelig

HILs trener Torkild Nilsen visste ikke at Ursin Ingebrigtsen blir Medkila-spiller da Harstad Tidende ba om en kommentar.

– Det er selvfølgelig synd at han ikke blir med oss videre. Vi skulle gjerne ha hatt med oss en topptrent og topp motivert Marcus i 2017-sesongen, sier Nilsen.

Sportslig leder Dag-Jøran Olsen sier HIL har gjort det klubben kan for å beholde spilleren.

– Vi har hatt to møter med Marcus før jul. Han hadde tilbud om proffkontrakt med de samme betingelsene som i 2016. Vi kan ikke strekke oss lenger, sier Olsen, som er irritert over det som er skjedd.

– Det er synd at Medkila flørter med våre spillere når HIL kjemper for å få et godt a-lag for byen og regionen, og for å holde følge med Senja, Finnsnes og Tromsdalen. Da forventer jeg at Medkila, som er vår nabo, ikke stikker kjepper i hjulene for oss – spesielt med tanke på samarbeidssamtalene som har vært på ledernivå senest i desember. De har også sendt brev på Kristian Ellefsen og Gabriel Andersen, men utad sier treneren at de ikke skal rykke opp. Da fremstår dette merkelig, sier Olsen.

– Jeg ser ikke Medkila som en konkurrent, men ønsker et samarbeid med alle naboklubber for å skape et slagkraftig lag, som vi har hatt gjennom historien, samt et juniorlag på høyde med toppklubbene Tromsø og Bodø/Glimt, sier Olsen.

IRRITERT: Sportslig leder Dag-Jøran Olsen i HIL Foto: Øyvind Askevold Kaarbø