Ordene tilhører Christian Kulbotten, som tar overgang fra Medkila sammen med Thomas Knoph Isaksen og Birk Berg-Johansen.

Sistnevnte valgte HIL allerede i fjor, men spilte på utlån for Medkila fra sommeren.

Den fjerde nye spilleren er Eirik Myrvang. Gratangsværingen har to sesonger bak seg i Grovfjord.

A-lagsambisjoner

Kulbotten var ikke i tvil om klubbskiftet da muligheten bød seg, og skal ikle seg den gulsvarte trøya som faren Bjørn Ludvigsen har mange stolte minner fra i sin karriere.

Han har ikke til hensikt å slå seg til ro med et plass blant rekruttene i 4.-divisjon.

– Jeg vil uansett få muligheten til å spille på samme nivå som i Medkila med HILs b-laget. Samtidig kan jeg få sjansen på a-laget. Målet er selvsagt å få spille i 3.-divisjon, som er enda tøffere etter omleggingen av seriesystemet enn det jeg er vant til fra da Medkila spilte på nivået, sier Kulbotten.

Vemodig

Selv om opphavet var HIL-mann har Kulbotten gått gradene i Medkila siden han begynte med fotball som 6-åring.

– Det er vemodig å forlate moderklubben, og det vil bli spesielt å spille mot Medkila, sier han.

Det samme gjelder for Thomas Knoph Isaksen.

– Det er rart, men føles samtidig greit å bytte klubb nå, sier Knoph Isaksen.

– Valget er tatt med tanke på utviklingsmulighetene jeg får i HIL. Laget spiller én divisjon over Medkila. Da skal det være ei bedre treningsgruppe, som kan hjelpe meg å ta videre steg som spiller, sier Knoph Isaksen, som har realistiske forventninger til a-lagsspill.

– Først og fremst gjelder det å vise meg fram i treningsgruppa. Hvis jeg er god nok vil jeg få sjansen. Hvis ikke må jeg bare stå på for å gjøre meg fortjent til en plass, sier han.

– Riktig valg

Eirik Myrvang tar sats etter to år i 4.-divisjon for Grovfjord.

– Det har vært to fine år, men jeg er sikker på at jeg har tatt det riktige valget. Nå får jeg mye mer trening, og trening på et mye høyere nivå. Ambisjonene er a-lagsspill ved å prestere på treninger og i treningskamper, sier Myrvang.

FOTSPOR: Christian Kulbotten går i sin far Bjørn Ludvigsens fotspor når han velger HIL. Faren var sentral for HIL da laget sist gang spilte i 1.-divisjon for 20 år siden. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø