Skandinavisk Cup var i langhelga i finske Lahti. Konkurranseprogrammet ble redusert på grunn av kulde, men Sulen Hovland fikk meg seg en skøytesprint lørdag og 15 kilometer i klassisk stil søndag.

Resultatmessig endte det med henholdsvis 54. og 49.-plass.

Medaljekandidat

– Plasseringene ser ikke bra ut, men tidsmessig er det på ingen måte håpløst med tanke på hvor høyt nivået var i konkurransene, sier Sulen Hovland.

Langrennsløperen fra Harstad var ikke mer enn fire sekunder fra kvartfinale på sprinten.

– Prologen var grei nok med tanke på at skøytesprint kanskje er det jeg er dårligst på.

Sulen Hovland var i underkant av to minutter bak vinner Iivo Niskanen søndag.

– Niskanen kan fort ta medalje i VM. I det hele tatt var feltene sterke med mange verdenscupløpere. De som ikke deltar i Tour de Ski er her. For mange land var disse rennene en del av uttakene til VM, sier Sulen Hovland.

For å ha det nevnt: Niskanen har OL-gull, samt VM-gull for U23, på merittlista.

– Likevel er jeg faktisk litt skuffet over 15-kilometeren. Jeg håpet å hevde meg litt bedre. Selv om tiden ikke er hakkende ille i et slikt felt, skulle jeg gjerne sittet igjen med en bedre følelse, sier Sulen Hovland.

Overskudd til NM

Årets VM finner sted i de samme løypene 22. februar til 5. mars. Det skjer uten Sulen Hovland.

– Dette ble et slags prøvemesterskap før VM. Det var interessant å gå i kanontøffe og fine løyper. Nå blir det ekstra artig å følge VM ettersom jeg vet nøyaktig hva løperne som skal delta står overfor, sier Sulen Hovland.

Dagene i Lahti ble kraftig amputert. Kulden med opp til minus 25 grader gjorde at løperne ikke kunne trene ordentlig fra ankomst onsdag, og fredagens renn ble avlyst.

For 22-åringen står norgescup på Sjusjøen for tur om to uker. Dernest kommer norgesmesterskapet ytterligere to uker senere. Det går slag i slag.

– I disse rennene er nivået heldigvis lavere, humrer han.

– Den store treningsdosen er unnagjort. Nå handler det om å komme meg hjem, hvile noen dager og skaffe overskudd. Og det gjelder å få flyt resten av sesongen, sier Sulen Hovland.