Det var høy klasse over debutantens 4-2-scoring få sekunder før den andre pausen i lørdagens eliteseriekamp i innebandy mot Haugerud. Kampen endte 6-6, og med bonusseier til Harstad etter straffeslagene.

Kampens store øyeblikk var da Berzins virkelig presenterte seg. Han fikk ballen på egen halvdel, satte ekspressfart og driblet tre motspillere før han lurte målvakten.

Det ble ytterligere én scoring for nykommeren, samt ei målgivende pasning.

– Strålende atmosfære

Det får både lagkamerater og treneren til å tro på en god avslutning av sesongen.

– Den nye latvieren, han er god. Han kommer til å score mange mål, sier Tuomo Manninen, som er lagets beste poengplukker hittil i sesongen.

– Ritvars holder høyt nivå, noe vi også visste ettersom han var i bruttotroppen til Latvia før VM i desember, sier trener Kalle Viljanen.

JUBEL: Ritvars Berzins og Kristoffer Sterner klasket hendene fornøyd sammen med jublende lagkamerater i bakgrunnen. Året startet godt for Harstad. Toms Kirmuzs foran.

Berzins hadde bare ei treningsøkt sammen med nye lagkamerater før kampstart.

– Nytt år. Ny klubb. Nye muligheter. Det er flott å komme hit. Atmosfæren var strålende.Vi forsvarte oss bra og spilte godt offensivt. Nå må vi bare vinne noen flere kamper, sier Berzins, som mener sterk laginnsats ligger bak sesongens første poeng - ikke at han selv er ny på banen i den 13. serierunden etter 12 strake tap.

Harstad tok innpå to poeng på de tre lagene over på tabellen, som alle tapte. Det er åtte poeng opp for å unngå direkte nedrykk og ni til trygg grunn.

Dårlig start med lånt utstyr

Det begynte riktignok ikke så bra Berzins gikk seg fast og mistet ballen da Harstad var på full fart framover. Haugerud straffet spilleren og motstanderen og scoret på kontringen.

– Da hadde jeg mest lyst til å brekke kølla og be treneren ta meg av banen. Jeg hadde veldig lyst til å prestere og vise hva jeg kan, og ble overivrig. Det kom seg etter hvert, og jeg skal garantert prestere enda bedre når jeg får trent mer sammen med laget, sier Berzins.

Han ser også fram til å få sitt eget utstyr. Bagasjen forsvant på veien til Harstad, og Berzins trivdes ikke med lånt kølle.

– Det skal bli godt å få mitt eget utstyr. Jeg har prøvd to-tre køller i løpet av et par dager. Det er aldri gunstig, sier han.