Adam Finstad har ansvar for basketballaget. Han skulle egentlig vært på banen og styrt spillet, men er kneoperert og vil ikke ta på seg drakten før neste sesong starter.

I år må ungguttene klare seg alene i 1.-divisjon for Nord-Norge. Søndag tapte de knepent hjemme for Narvik.

Lovende

– Vi gjorde så utrolig mange dumme feil; vi stresset og mistet ballen eller skjøt før vi fikk den gode muligheten, men det er dette vil skal vokse på og ta lærdom av, sier Finstad.

Griffen ledet helt til ungdomslandslagsspiller Aron Finstad måtte ut med ankelskade. I fjerde periode kollapset vertene, og Narvik spilte klokt anført av tidligere og mangeårige Vikings-kapteinen og norgesmesteren Sanel Gabela.

– Det handlet om psyke. Vi tapte fordi vi ikke klarte å spille smart nok, og selvsagt hadde det noe å si at vår beste spiller ikke kunne fullføre, sier treneren.

Aron Finstad (18) og Tore Emil Berset (17) får begge erfaring på nasjonalt nivå med Varden parallelt med spill for Griffen. Bak disse er flere 16-17-åringer på gang. Søndag markerte August Lind-Hanssen seg med 35 poeng - halvparten av alle Griffen scoret.

– Ungguttene må ta ekstra ansvar når jeg ikke spiller, og utvikler seg på den måten. Jeg skulle gjerne sett at fremgangen kom enda raskere, men de er på gang og jeg gleder meg virkelig til å spille med dem til høsten, sier trener Finstad, som selv gikk en hard skole som unggutt for stjernespekkede Harstad Vikings for 10 år siden. Den epoken er over.

Bygger for fremtiden

Nå bygges det på nytt i Harstad - og i nordnorsk basketball. Vinterens 1.-divisjon i landsdelen består av kun fire lag fra Harstad, Narvik og Tromsø. Neste år blir det trolig seks, og i mai skal Alta og Bodø inviteres på turnering.

– Vi gjør ikke noe halvveis mens vi venter. Allerede er 14-åringer tatt opp for å trene med våre beste spillere, og kampene er blod alvor noe temperaturen i denne toppkampen fortalte alt om, sier Finstad.

TOPPSCORER: August Lind-Hanssen ble Griffen og kampens toppscorer med 35 poeng. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø