Kvæfjerdingen, som representerer Tromsø løpeklubb i konkurranser, vant halvmaraton suverent i Mørketidsløpet på tiden 1.23,51 lørdag. Det er to minutter og ett sekund svakere enn da hun forbedret sin egen løyperekord i Tromsø i fjor.

– Jeg er fornøyd med gjennomføringen. Tiden er naturlig nok dårligere enn i fjor, og skyldes skikkelig sørpeføre og vind hele veien. Leggene verker ettersom det ble glipptak i hvert fraspark – jeg skulle kanskje valgt piggsko. Det var definitivt mye enklere å holde farta oppe for ett år siden, sier Aders.

25-åringen var likevel ikke mer enn 18 sekunder bak vinnertiden hun hadde i 2015, som var løyperekord den gang.

– Det er vanskelig å sammenligne tidene, og egentlig er det heller ikke viktig. For meg var dette ei treningsøkt og et testløp. Sesongen starter først i april, sier Aders.

Sesongstart på bursdagen

Hun har valgt ut Berlin halvmaraton 2. april som det egentlige åpningsløpet.

– Som i fjor er målet å løpe raskere enn én time og tyve minutter. I fjor klarte jeg 1.19,23. Jeg drar til Berlin for å forbedre min personlige rekord på halvmaraton, sier Aders.

Skulle det skje vil det bli en fin gave til seg selv på 26-årsdagen. I fjor perset hun med over minuttet på distansen, og Aders var beste norske kvinne.

Hun ser fram til at sesongen kommer i gang for alvor, og kanskje vel så mye å få reise i en tropp på 22 utøvere fra Tromsø løpeklubb til Tyskland.

– Så har vi også et felles mål å trene mot i vintermånedene.

VM og motbakkecup

Det store målet for Aders er verdensmesterskapet i ultraløp terreng. Det finner sted i italienske Badia 10. juni. Uttaket ble offentliggjort rett før jul, og Aders får reisefølge av klubb- og treningsvenninne Yngvild Kaspersen, samt Eirik D. Haugsnes fra Pioner.

– VM, Hermannslauf i Tyskland og den norske motbakkecupen er viktigst kommende sesong. Jeg har ei lang liste over andre konkurranser jeg gjerne ønsker å være med på, men må avvente å se hvor og når motbakkecupløpene i Norge skal finne sted, sier Aders.

Etter en lang og varm dusj var hun klar for premieutdelingen lørdag kveld.

– Været er litt av sjarmen med Mørketidsløpet. Det er litt stress med tanke på klær og skovalg, men jeg tenkte aldri på å droppe løpet på grunn av forholdene. Vinterløp er gøy!