Fredag kveld ble Trane presentert for jentelaget som utgjør stammen av spillere i rekruttgruppa i Medkila. Han skal ha ansvaret for alle fra J16 til b-kamper i 2.-divisjon.

Trane førte Medkilas seniorlag for menn fra 4.-divisjon til historisk spill på allnorsk nivå i løpet av to år før han ga seg midtveis i 2014-sesongen.

– Jeg ser fram til å begynne som klubbtrener igjen etter noen år på utsiden av miljøet, sier Trane.

TILBAKE: Arnt-Børge Trane kan igjen slenge ballnett og kjegler over skuldrene for å trekke til treningsfeltet. Trane har takket ja til å trene rekruttlaget til Medkila. Her fra tiden med a-laget til Medkila i 2.-divisjon. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

Utfordring

Treneren erkjenner at han var skeptisk til seg selv da forespørselen lå på bordet. Grunnen er at han stort sett kun har trent menn og gutter tidligere.

– Jeg vet at jeg kan være grov i målet når jeg skal forsterke noe positivt. Jeg måtte tenke meg om, og kom fram til at jeg er blitt mer voksen. Dessuten kan jeg ikke si nei til denne utfordringen. Ærlig og oppriktig mener jeg den er fantastisk, sier Trane.

Han definerer utfordringen:

– Det er lenge siden Medkila produserte spillere fra egne rekker til toppserielaget, altså de som har vært i klubben fra barnsbein. Jeg har lyst til at Medkila skal få fram noen egne som kan debutere i Toppserien. Min jobb er å forberede jentene mest mulig på hva som må til, samt hjelpe dem til å bli best mulig, sier Trane.

Den siste som tok steget var Lise Lotte Øvre da hun debuterte helt tilbake til 2010 i 1.-divisjon og spilte i Toppserien året etter. Hun kom faktisk fra 1995-årgangen og spilte på guttelaget Trane trente før han gikk videre med seniorfotball.

Takknemlige

Ted Pedersen og Trond Hansen har hatt hånd om jentelaget i flere år. De har ønsket at spillerne skal få en bedre skolert hovedtrener, og er tilfredse.

– Vi har lett og valgt med omhu for å finne det beste alternativet. Vi er takknemlige over å få tak i en av de beste trenerressursene i byen, som i tillegg har et brennende engasjement og er en veldig trivelig fyr, sier Ted Pedersen.

Trane var fram til jul engasjert som sportslig koordinator i HIL. Klubben ytret ønske om å beholde Trane.

– Det var annonsert et møte i romjula, men jeg hørte aldri fra HIL, som visste at jeg var i samtaler med Medkila. Om de vil ha hjelp med nye spillere kan jeg sikkert bidra, men jeg er uaktuell på treningsfeltet. Her vil jeg konsentrere meg om jentene i Medkila, sier Trane.