Løperen fra Lødingen, som har representert IK Hind de siste årene, mener at seieren på mila kommer til å stå imellom ham selv og fjorårsvinner Kristian Ulriksen fra Tromsø.

– I fjor var det Ulriksen som trakk det lengste strået. Så blir det spennende å se hvordan dagsformen er denne dagen, sier Martinsen om årets sesongdebut.

35-åringen har sin første sesong i veteranklassen. Likevel er han klar på at han har intensjoner om å krysse mållinja først også i år.

– Jeg er usikker på formen etter at jeg har vært plaget av influensa og forkjølelse den siste tiden. Men jeg føler likevel at jeg har levert en god treningsperiode inn imot løpet. Derfor blir det spennende å dra til Tromsø for å se hvor jeg står, sier Martinsen om den forventede duellen.

Viktig skovalg

Etter at det alt og dømme ser ut til å bli et skikkelig mildvær under milløpet som Martinsen skal delta i. Da tror han at mye kommer til å falle på at riktig skotøy blir valgt.

– Det er som å stille opp under et langrenn i hvilke som helst skisko. Blir det vanskelige føreforhold kan dette bli direkte utslagsgivende, mener Martinsen.

Løperen har gode minner fra sine aller fleste deltakelser i dette spesielle løpet på vinterføre.

– Under denne konkurransen har jeg gjennomført flere av mine beste løp, sier mannen som har løyperekorden i konkurransen både på 10-kilometeren og over halvmaraton.

– Men i fjor løp jeg ett av mine dårligste løp. Samtidig ble skovalget helt feil, sier Martinsen, som ikke klarte å holde følge med Ulriksen og ble henvist til andreplassen.

Aders deltar

Før årets løp er det god deltakelse. Torsdag kveld var konkurransen allerede fulltegnet. En av dem som rakk å melde seg på før fristen var Kvæfjord-kvinnen Hilde Aders.

Hun smadret egen løyperekord på halvmaraton med 1.43 minutter da hun vant på tiden 1.21, 50 i fjor, og er påmeldt på samme distanse.

– Det blir neppe et rekordløp i år. I øyeblikket er det veldig glatt og mye vind i Tromsø. Da blir det vanskelig. For meg er løpet ikke akkurat årets store mål. Jeg tar dette som ei gjennomkjøring og ei skikkelig hardøkt, sier Aders.

SUVEREN: Hilde Aders gjorde et knalløp da hun løp halvmaraton på suveren ny løyperekord under Midnight Sun Marathons Mørketidsløp i fjor. Foto: Daniel Lilleeng, iTromsø