Turntreneren har sammen med sine trenerkollegaer og unge utøvere i turnforeningen vært nødt til å bruke utslitt og utdatert utstyr som skulle ha vært byttet ut for lenge siden. Derfor sendte de etter hvert en søknad til Sparebank-stiftelsen hvor de søkte om 100.000 kroner til oppgraderingen av sitt utstyr. Da svaret forelå før jul sto jubelen i taket hos turnforeningen.

– Å motta svaret hvor det sto svart på hvitt at søknaden vår var innvilget var som en dobbel julaften for oss, sier en glad Micheeff.

Ny airtrack

Den største investeringen for turnforeningen lå i at deres velbrukte airtrack endelig kunne erstattes med en topp moderne variant.

– Å være på turntrening nå har blitt som en helt annen verden. Før var det slik at den gamle airtracken måtte ha en vifte tilknyttet gjennom hele treningen. Det sørget for utrolig mye støy og lydforurensing. Derfor var det kjærkomment å ha en moderne oppblåsbar turnbane som holdt på lufta når den blir blåst opp. For oss betyr det at vi har hatt en helt annen treningshverdag, forklarer Micheeff.

Han understreker også at det har blitt kjøpt inn mer utstyr som vil være viktig for klubben i nær framtid.

– Det nyinnkjøpte treningsutstyret i form av airtrack, matter og tjukkaser gjør sitt til at vi kan arrangere stevner selv uten å være avhengig av utstyrshjelp fra andre klubber. Vårt første store stevne går av stabelen 12. mars når vi skal arrangere KM i Harstadhallen. Om det ikke hadde vært utstyr tilgjengenlig, så hadde vi vært nødt til å låne fra turnforeninga på Finnsnes. Derfor er oppgraderingen av utstyr både med på å skape muligheter på arrangementsfronten. Det bidrar også til økt sikkerhet for våre turnere, sier Micheeff.

– God søknad

Turntreneren tror også at et moderne utstyr vil bidra til enda sterkere prestasjoner i framtida.

– Standen på treningsutstyret henger nøye sammen med nivået på utstyret. Og som turnforening er vi på vei opp og fram med vårt NNM-gull i 2016, sier Micheeff.