Katrine Winnem Jørgensen fullfører ikke kontrakten hun inngikk i september om å være Medkila-spiller ut 2017-sesongen.

Midtstopperen benytter seg av en klausul, som gir henne mulighet til å spille fotball annet sted dersom klubbskifte er en konsekvens av studier.

Sportslig leder Ole-Martin Linaker bekrefter at Winnem Jørgensen er tapt.

– For vel ei uke siden sa Katrine opp kontrakten hun har med Medkila, sier Linaker.

Winnem Jørgensen har spilt 66 eliteserie- og cupkamper for Medkila de sistre tre sesongene etter overgangen fra Hardhaus. Hun har også bokført 20 aldersbestemte landskamper, og debuterte for U23-landslaget i oktober.

– Jeg har pratet med Røa om en 2-årsavtale, men ingenting er signert, sier Winnem Jørgensen.

– Hva er grunnen til at du sier opp kontrakten med Medkila såpass kort tid etter at den ble underskrevet?

– Jeg skal flytte på grunn av studier. Samtidig er tidspunktet riktig. Når jeg først skal prøve noe nytt, passer det veldig bra nå, sier hun.

Overgangsstrid er løst

Røa meldte interesse for Winnem Jørgensen mens årets sesong fortsatt var i gang, og det har vært en betent overgangssak mellom Medkila og Røa.

Medkila har hele tiden hevdet at Røa tok direkte kontakt med spilleren uten å innhente tillatelse på forhånd. Medkila påstår at de ikke visste om Røas interesse før Winnem Jørgensen selv opplyste dette rett i forkant av den avgjørende kvalifiseringskampen mot Lyn i slutten av november. Røa har på sin side avvist denne påstanden og uttalt at klubben har forholdt seg til regelverket. Medkila har involvert Norges Fotballforbund i saken.

– Denne saken er nå løst, og Katrine har derfor ei åpning for å gå, sier Linaker.

Savn

Winnem Jørgensen har blandede følelser for klubbskiftet.

– Det blir spennende å komme til en større klubb. I Medkila har jeg hatt tre lærerike og gode år, og har utviklet meg. Det blir tøft å forlate. Jeg kommer til å savne en flott gjeng.

I henhold til fotballforbundets regelverk kan Medkila kreve utdanningskompensasjon på 20.250 kroner fra Røa. I tillegg har moderklubben Hardhaus krav på 6.000 kroner.

– Vi er enige med Røa om kompensasjonen, sier Linaker.

Med Winnem Jørgensens avgang har Medkila mistet begge midtstopperne. I november ble det klart at Ida Fjordbakk går til Lillestrøm. I tillegg er det kjent at Cesilie Andreassen er aktuell for Trondheims-Ørn, mens minst tre spillere til har fått henvendelser fra andre klubber. Proffspiller Tatiana Matveeva har dessuten meldt at hun ikke er sikker på å returnere til Medkila trass i en kontrakt som binder henne til klubben ut 2017-sesongen.