Det mener Harstads tidligere eliteseriespiller Anette Linaker Olsen. Sent tordag kveld var hun toppscorer da Harstads førstelag vant 46-13 over klubbens eget rekruttlag, som stiller i serien sammen med Landsås.

Lite motiverende

33-målsseieren er ikke den største for Harstad hittil i sesongen. Laget vant med 38 mål over Stokmarknes. Ingen kamper er jevne. Den minste seieren var på sju mål.

– For oss voksne spillere er det ikke motiverende. Det er artig å vinne kamper, men ikke å vinne så mye og uten å ha motstand, sier Linaker Olsen.

Hun understreker at uttalelsene verken er gitt av mangel på respekt for motstandere eller for å være slem.

– Flere lag, blant annet vårt rekruttlag, er unge og har tiden foran seg om de er villige til å trene. De har ting på gang.

– Men jeg vil heller tape noen kamper i en serie hvor vi møter motstand, sier Linaker Olsen.

– Ikke gjennomtenkt

Sist sesong var det en landsdelsserie for Nord-Norge på 2.-divisjonsnivå. Kun de tre beste der fikk fortsette i 2.-divisjon etter omleggingen av divisjonssystemet. Harstad ble nummer fire, og svært skadelidende. De øvrige lagene er delt inn i to 3.-divisjonsavdelinger. Her er kun geografiske hensyn tatt.

– I stedet for å dele på midten, burde de beste lagene spilt i samme avdeling. Nå vinner vi alt suverent i vår avdeling, mens et par lag opplever det samme i den andre. Inndelingen er lite gjennomtenkt og er ikke bra for utviklingen av nordnorsk håndball, mener Linaker Olsen.

Fordel Trøndelag

Harstad kommer til å spille kvalifisering om opprykk til våren. Linaker Olsen er ikke sikker på om den vil gå Harstad vei. To av fire lag rykker opp når de to beste fra Nord-Norge og to fra Trøndelag møtes.

– Lagene fra Trøndelag har motstand gjennom hele sesongen og vil være bedre rustet. Vi er nødt til å ha treningskamper mot bedre lag enn de vi møter i serien hvor vi må jobbe med oss selv, omstille i dårlige periode og finne ut hva som fungerer eller ikke, sier Linaker Olsen.

Trener Ketil Lian deler storscorerens synspunkter.

– Det burde nok også vært en 4.-divisjon slik at vi får skilt lagene og skapt flere jevne og gode kamper. Jeg håper dette blir sett på før neste sesong, sier Lian.

TRENER: Ketil Lian jobber for at Harstad skal få matchet seg mot 2.-divisjonslag i vinter. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø