Idrettsledere i Harstad ble informert om vedtaket torsdag kveld under ei ledersamling i regi av Harstad Idrettsråd. Spontan applaus brøt ut blant de 30 fremmøtte da park- og idrettsrådgiver Eli-Jeanette Olsen refererte til det hun karakteriserte som en gladsak.

Sparer 170 kroner per utøver

– Vi er fortsatt ikke i mål, sier både Olsen og daglig leder Magnus Ingebrigtsen i idrettsrådet.

Kommunestyret setter av 1,1 millioner kroner for utøvere opp til 19 år til gratis utleie av Hålogalandshallen, Harstadhallen, Harstad stadion, Seljestadhallen, Landsåshallen og Stangneshallen. Det gis i tillegg et tilskudd på 300.000 kroner til samme målgruppe for reduserte utleiepriser i private anlegg. Det kan for eksempel være Seaworkshallen, Kilkamanlegget eller Grottebadet. Tilskuddet til private må opp for at all trening skal bli gratis.

Forutsetningen i vedtaket er at den reduserte halleien skal gi lavere treningsavgifter og kontingenter for barn- og ungdomsaktivitet i idrettslagene.

Med utgangspunkt i fordelingen av treningstider i kommunale anlegg i dag, har idrettsrådet beregnet av reduksjonen kan utgjøre en reduksjon i avgifter for barn og unge på 170 kroner per person.

Ordningen skal evalueres av idrettsrådet i samarbeid med kommunen etter to år for se å se om formålet er oppnådd.

Samarbeid

– Vedtaket viser betydningen av den nylig inngåtte samarbeidsavtalen mellom kommunen og idrettsrådet. Det har vært jobbet i kulissene, både fra rådet og administrasjonen, og utfallet forteller at det nytter å påvirke politikerne, sier Ingebrigtsen, som mener vedtaket har stor betydning for idretten.

– Jeg er så glad for denne nyheten at jeg kunne ha hoppet rundt juletreet om det var mulig, sier Ingebrigtsen etter at applausen fra de tilstedeværende lederne hadde lagt seg.

Rådets styreleder Hilde Lilleng mener utfallet er et resultat av samarbeid på tvers av idretter og klubber.

– Magnus kan gjerne hoppe rundt julegrana i Stangneshallen, men vi som er her i dag kan samlet gå til sentrum og lage en lenke rundt julegrana der. Sammen er vi sterke, og sammen har vi større mulighet for å få gjennomslag for våre saker, sier Lilleng.

Reduksjonen i leie gjelder fra 1. januar.

FORNØYD: Daglig leder Magnus Ingebrigtsen i idrettsrådet og park- og idrettsrådgiver Eli-Jeanette Olsen har jobbet i kulissene før politikerne vedtok å gi 1,1 millioner kroner til redusert halleie. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø