Lilleng tror ikke det kommer til å bli et ekstra trykk på kommunale anlegg som følge av vedtaket i kommunestyret.

– Vi har erfaringstall som viser både hvem som er leietakere og hvor mange timer de ulike klubbene benytter. De vil legges til grunn ved neste tildeling, sier Lilleng.

Blant annet vil idrettsrådet sammen med kommunen følge med at klubber ikke bestiller et langt høyere timetall enn tidligere.

For klubber med private anlegg vil det naturlig nok være gunstig å flytte mest mulig trening til lokale anlegg for så å leie ut sine egne - og dyrere anlegg - til andre brukere.

– Det kan selvsagt skje, men jeg tror det blir tilfelle. Samtidig ser jeg at det kan bli en skjevfordeling ved at noen klubber er store brukere av kommunale anlegg, mens andre er store brukere av private anlegg. Vi må jobbe for å få til ei solidarisk ordning og fordele treningstidene slik at flest mulig klubber skal nyte godt av dette politiske vedtaket, sier Lilleng.

– Denne problemstillingen viser at vi fortsatt har en vei å gå. Skal vi oppnå målet, som er en billigere inngang til idrett for barn og unge felst, må vi få ei ordning lik for kommunale og private anlegg. Her er vi delvis i gang med tilskuddet på 300.000 kroner til de private. Det kan økes, eller andre typer tilskudd kan ytes, sier Lilleng.