Finalen i Harstad Sparebanks idrettspris - i samarbeid med Harstad Tidende - er inne i sine siste timer. Fristen for å avgi stemme via sms er klokka 23.59 i kveld, torsdag.

Vi minner om at det er lov å avgi inntil 20 stemmer.

Vi har registrert at det fra enkelte telefonnummer er avgitt mer enn 20 stemmer - alt over maksantallet vil bli strøket i henhold til retningslinjene.

Juryen har i år bestått av leder Knut Bjørklund fra Troms idrettskrets, sjefredaktør Kjell Rune Henriksen i Harstad Tidende og assisterende banksjef Frank Kulseng i Harstad Sparebank.

Leder Knut Bjørklund begrunner utvelgelsen av finalister på denne måten:

Kandidat 1

Styrkeløfter Kine Helene Kristensen Fossbakk: – Tre sesonger på rad har hun sikret seg NM-gull, og begynner å lukte på internasjonalt nivå med VM-gull for junior i april. Hun har framtiden foran seg, og søker seg til større miljøer for å ta overgangen til senior der konkurransen er tøffere. En utøver med potensial, sier Bjørklund.

For å stemme på Kristensen Fossbakk sender du en sms (koster 5 kroner) til nummer 2399 merket HT IDRETT 1

Kandidat 2

Kickbokser Marlene Farstad Grøttem: – Også hun kommer fra en smal idrett hvor nivået likefullt er høyt internasjonalt. VM-bronse og gull i store internasjonale stevner er gode prestasjoner. Marlene vant også to NM-gull som senior enda hun fortsatt tilhørte ungdomsklassen. Det forteller noe om fysikk, men enda mer om sterk psyke. Å konkurrere mot voksne som 16-åring vitner om at hun har noe de fleste på hennes alder mangler: Mental styrke, sier Bjørklund.

For å stemme på Farstad Grøttem sender du en sms (koster 5 kroner) til nummer 2399 merket HT IDRETT 2

Kandidat 3

Friidrettsutøver Hilde Aders: – Har imponert veldi som seniorutøver i en idrett med stor bredde og sterk konkurranse. Seieren i Oslo Maraton i fjor ble fulgt opp med andreplass i NM-sølv i maraton i år. I langløp og ultraløp har hun tatt steget på en internasjonal arena. Samtidig som hun er senior, er det tidlig å komme på et høyt nivå som 25-åring. Ofte er de beste på topp når de har passert 30. Det borger for en spennende framtid, mener Bjørklund.

For å stemme på Aders sender du en sms (koster 5 kroner) til nummer 2399 merket HT IDRETT 3

Mottok flere forslag

Juryen har vurdert samtlige innspill fra våre lesere, som ble inviterte til å nominere kandidater.

– Idrettsprisen kan tildeles en og samme utøver både to og tre ganger, men at det forutsetter at kandidaten har hatt en åpenbar stigning i sitt prestasjonsnivå. Ikke at han/hun er på samme potensial som tidligere. Da må heller noen som er ”runner up” få prisen fordi prisen skal være inspirerende - ikke bare til å fortsette, men kanskje mest til at de vil satse ekstra for måloppnåelse, sier Bjørklund.

HK Landsås og Harstad Klatreklubb var blant forslagene.

– For sitt arbeid hører disse mer hjemme i en ildsjelklasse, som denne prisen ikke har, sier Bjørklund.

NB! Du kan maksimalt avgi 20 stemmer. Registreres mer enn 20 stemmer fra ett og samme telefonnummer, vil styrkninger bli foretatt.

JURY: Sjefredaktør Kjell Rune Henriksen i Harstad Tidende, leder Knut Bjørklund i Troms Idrettskrets og assisterende banskjef Frank Kulseng i Harstad Sparebank har plukket ut tre finalister. Foto: Frank R. Roksøy
STYRKELØFT: Kine Helene Kristensen Fossbakk Foto: privat
KICKBOKSING: Marlene Farstad Grøttem
FRIIDRETT: Hilde Aders Foto: Arrangørfoto: Kyle Meyr