For 24-åringen fra Kanebogen gikk seirende ut av to av fem NM-runder i 2016, og var med på å kjempe om NM-gullet helt til siste slutt. Likevel ble han henvist til NM-bronsen etter at ledende Hans Jøran Østreng ble nummeret for sterk i kampen om NM-tittelen inneværende år.

– Neste år er det kun gullet som gjelder. Det er motivasjonen for hvorfor vi daglig bruker timevis i garasjen for å oppgradere bilen, sier Dalseth Jacobsen.

Ingen hvile

Selv om det fortsatt er lenge til sesongen starter i 2017, betyr ikke det at rallycross-utøveren hviler på årets laurbær. For det er mye som skal gjøres før julefreden senker seg.

– Nå går vi over hele bilen på detaljnivå, og retter på feil som oppdages. Dette er et veldig viktig arbeid, slik at vi er 100 prosent sikre på at alt er som det skal foran sesongen.

Han mener også at fordelene med å ha god tid til forberedelser foran 2017-sesongen er et aspekt som fort kan være avgjørende for å nå sin gull-ambisjon.

– Foran årets sesong brukte vi mye tid på å bygge opp bilen som vi kjører med. Siste skru ble satt på plass bare timer før første NM-runde. Det ga oss begrenset med tid til å teste ut kjøretøyet skikkelig. Det er noe som vi skal unngå neste sesong. Vi skal være godt forberedt, sier Dalseth Jacobsen.

Norrlandsveckan

I året som kommer håper 24-åringen også at det skal være mulig å gjenta suksessen fra 2015, da han gikk hen og vant Norrlandsveckan i Nord-Sverige.

– Om vårt budsjett rekker til det, så håper vi jo på at det skal være mulig å få til både NM-satsing og deltakelse under Norrlandsveckan. Stiller vi til start i Sverige, vil det også være et mål å gå helt til topps her. Men   det er ikke noe som gjør seg selv. Konkurransen er hard, sier Dalseth Jacobsen.