– Vi går ikke for opprykk til 3.-divisjon. Det betyr likevel ikke at det er ulovlig å vinne 4.-divisjon. Jeg går ikke til verket for at vi skal tape kamper. Skulle det skje blir det likevel ikke opprykk for Medkila; det kan jeg forsikre alle om som er redd det skal brukes for mye penger på laget, sier Bergland.

Konsekvensen av forrige satsing var en halvannet år lang ryddesjau for å få økonomien på kjøl.

– Beskjeden jeg har fått fra Medkila er at klubben fortsatt har et økonomifokus, men skal ikke glemme det sportslige. Vi har både unge spillere i breddefotballen og mange i alderen 16-30 år som skal ha et tilbud, sier Bergland.

Rutine

Bergland vil ha en ny start på seniorfotballen for menn i klubben, som har tre sesonger på rad med svake resultater - inkludert to nedrykk - etter opprykket til 2.-divisjon i 2013.

Det første han har gjort er å sikre at fire spillere, som var med på oppturen til og med 2013, er tilbake for å dra lasset.

Den ene er Bergland selv. Han spilte i år for HIL i 2.-divisjon. I tillegg gjør Stian Johansen comeback, og tidligere kaptein Sigurd Madsen vender tilbake etter å ha spilt for Skånland i år. Dessuten har Stian Reppen Pettersen sagt ja til å trå til for fullt for femte året på rad etter hjemkomsten fra Landsås.

– Disse tre har muntlig bekreftet at de skal være Medkila-spillere. Jeg er aktuell som spillende hovedtrener, men skal først og fremst være trener. Jobben fremover er å lage et godt sportslig opplegg og sette sammen en spillerstall, som kan hevde seg i 4.-divisjon, sier Bergland.

Vil beholde samtlige

Hele syv Medkila-spillere er for tiden på treninger med HIL eller står på de gulsvartes ønskeliste. Bergland håper å beholde samtlige som har spilt de siste to årene i 3.-divisjon.

– Jeg har forståelse for at noen går til HIL dersom de er aktuelle for a-laget og skal være i stallen. Det har ellers ingen hensikt å ta overgang for å spille for HILs b-lag, som er i samme divisjon som Medkila. Foreløpig har ingen bekreftet at de forlater, og flere av dem har sagt ja til å ha samtaler med oss før de tar ei endelig beslutning, sier Bergland.

Ivan Razumovic og Drago Dumancic er to av disse. Fem juniorer er i HILs søkelys, men HIL har sagt at det ikke er aktuelt å tappe Medkila for spillere.

OVERGANG: Sigurd Madsen har i årrekker styrt forsvaret til Medkila, i flere av sesongene som kaptein. Han vender tilbake etter ett år i Skånland. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
COMEBACK: Stian Johansen var en sentral spiller for Medkila da a-laget rykket opp til nasjonal 2.-divisjon i 2013. Han ga seg i juni året etter, men skal igjen spille for laget. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø