Det er ingen aprilspøk publisert fire måneder for tidlig. I en pressemelding bekrefter daglig leder Alexander Os i Reistadløpet AS at de fleste av profflagene i Visma Ski Classics har meldt seg på Reisladløpet. Blant løperne er polske Justyna Kowalczyk, som har to gull både i verdensmesterskap og OL.

Turrennet går fra Setermoen til Bardufoss 1. april 2017.

Tidligere har langløpslaget med Ilya Chernousov og Lukas Bauer i spissen vært påmeldt. De får selskap av flere profflag, skriver Alexander Os, daglig leder i Reistadløpet AS.

Kjente toppløpere, som blant annet Justyna Kowalczyk, Øystein «Pølsa» Pettersen, Britta Johansson Nordgren og Petter Eliassen, vil stille til start.

- Feltet som skal konkurrere over fjellet, der stakingen kan bli utfordrende, blir dermed så godt som det kan bli i Ski Classics, sier Os.

Reistadløpet er ikke tidligere vunnet av noen på blanke ski, til tross for at Andreas Nygaard forsøkte i 2016. Han måtte da se seg slått av Håkon Mikalsen, som hadde festesmuring under skiene, skriver Reistadløpet i pressemeldingen.

Reistadløpet – eller Ole Reistads minneløp som er det offisielle navnet, er ett av Norges mest tradisjonsrike turrenn. Det ble arrangert første gang i 1958 og er deretter blitt arrangert 56 ganger. En person har gått rennet 53 ganger og 2 personer har deltatt 50 ganger.

Løypen er 30 kilometer lang og går gjennom vekslende skog- og fjellterreng mellom Setermoen i Bardu og Bardufoss i Målselv. Løpet går i klassisk stil.