Nyheten bekreftes av Thomas Kind Bendiksens familie hjemme i Harstad. Harstadværingens agent er Jim Solbakken. Han har foreløpig ikke besvart Harstad Tidendes henvendelser.

Molde-direktør Øystein Neerland sier avskjeden er udramatisk.

- Vi går hver til vårt i fred og fordragelighet, sier Neerland til Harstad Tidende.

Hovedpersonen er for tiden på ferie i Thailand, og har så langt ikke vært tilgjengelig for kommentarer. Det er natt i Thailand da denne saken ble publisert.

- Lå i kortene

Kind Bendiksens far, Viggo Bendiksen, sier bruddet med Molde en stund har ligget i kortene.

- I løpet av de siste dagene er Molde og Thomas enige om å terminere kontrakten. Thomas er derfor ledig på markedet, sier Viggo Bendiksen.

Kind Bendiksen hadde i utgangspunktet kontrakt med Molde ut 2017.

Siste offisielle kamp for Molde kom i juni i 2015. I fjor høst var han utlånt til Tromsø. Kind Bendiksen har siden 1. april i år vært på utlån fra Molde til svenske Elfsborg. Solskjær mente det var best for spilleren å prøve seg der for å få mer spilletid. Også i Sverige uteble tilliten. Kind Bendiksen fikk ni innhopp og til sammen 153 spilleminutter i løpet av sesongen. 24 ganger satt han på benken til årets tabellfemmer i Sverige.

- Thomas fikk lite spilletidhos oss og har vært utleid i to perioder. Samtidig er vi etter hvert bra besatt på midtbanen. Da var det best for begge parter å avslutte forholdet akkurat nå, sier Molde-direktør Neerland, som ønsker Kind Bendiksen lykke til videre.

- Blir ikke arbeidsledig

- Nå blir det viktig for Thomas å finne en klubb som spiller en type fotball som passer for ham, og en klubb der han får spille 70-80 prosent av kampene. Naturligvis må han prestere for å fortjene spilletid, det er åpenbart, men det gjelder å gjøre et godt forarbeid slik at han velger riktig, sier Viggo Bendiksen.

- Han blir ikke arbeidsledig. Thomas kunne vært klar for en ny klubb allerede i dag dersom han var hjemme fra ferie og kunne ta seg av praktiske gjøremål i så måte, sier Bendiksen.

Han vet at klubber er på banen og viser sin interesse, men kan ikke røpe hvem det gjelder.

- De mest konkrete samtalene nå foregår mellom agenten og norske klubber, men jeg kjenner ikke alle detaljer, sier Bendiksen.

Han mener sønnen har vært uheldig de siste sesongene.

- Thomas dro til Molde da spillere var på vei ut derfra. Så ble de likevel ikke solgt, og det ble mange om beinet. Så ble det på nytt stang ut i Elfsborg da de la om formasjonen fra tre til to sentrale midtbanespilleren - og med fire svært gode å velge i.

Kind Bendiksen har selv uttalt at han trivdes godt både i Molde og Elfsborg.

- Som 27-åring er det ikke nok at klubben din er flott og du har gode kompiser på laget. Du må også føle at du blir satser på. Jeg tror det ordner seg for Thomas. Det handler om å velge rett, så kan karrieren skyte fart igjen. Kroppslig er Thomas en ung 27-åring. Unngår han skader kan han nok spille i ti år til, mener Viggo Bendiksen.

Fakta

Thomas Kind Bendiksen

Født: 8. august 1989

Yrke: Fotballspiller

Klubb: Fristilt fra kontrakten med Molde

Tidligere klubber: Harstad (-august 2007), Rangers (2007-2011), Tromsø (2012-2014, på lån fra Molde høst 2015), Molde (2014-16, utlånt til Tromsø høsten 2015 og utlånt til Elfsborg i 2016)

Meritter: 21 landskamper: A-landslaget (2 kamper, 1 seier, ett tap), U23 (1 kamp, ett tap), U19 (4 kamper, 2 seirer, 2 tap), U18 (9 kamper, 5 seirer, 1 uavgjort, 3 tap, 4 scoringer). U17 (5 kamper, 2 seirer, 3 tap). Serie og cupmester for Rangers G19 (2008). Kaptein for U18-landslaget i 2007.

Slik ble Thomas Kind Bendiksen presentert da han kom til svenske Elfsborg på utlån 1. april. Foto: IF Elfsborg