Medkilas forsvarsbaut har signert en 2-årskontrakt med Lillestrøm, som har vunnet serien og norgesmesterskapet tre sesonger på rad.

- Jeg er spent og gleder meg, sier Fjordbakk.

For andre gang prøver Fjordbakk seg i en toppklubb. I 2014 og halve 2015 spilte den opprinnelige Landsås-jenta for hardtsatsende Avaldsnes.

- Det kommer til å bli en annen hverdag i Lillestrøm enn i Avaldsnes hvor jeg var 100 prosent proff. Nå skal jeg ha jobb ved siden av, men to av dagene i uka går til kun fotball, sier Fjordbakk.

Hun blir værende i Harstad fram til årsskiftet og slutter seg til sin nye klubb når oppkjøringen starter 4. januar.

Bygger nytt lag

Fjordbakk røper at hun måtte tenke seg om og ikke ga et svar umiddelbart da Lillestrøm kom på banen.

- Jeg brukte litt tid, men kom fram til at det blir for dumt å si nei når en slik mulighet dukker opp, sier midtstopperen.

Lillestrøm står overfor et generasjonsskifte. Klubben mister profiler som Emilie Haavi, Lene Mykjåland, Erin McNulty, Marte Berget, Celine Kommandantvoll Pettersen, Marita Skammelsrud Lund og Marit Sandvei. I tillegg har trener Monica Knudsen sluttet.

- Nøkkelspillere er borte, men det er fortsatt mange gode igjen. Lillestrøm har hatt kontinuitet i stallen. Selv om de største stjernene forsvinner, er det mange som holder toppnivået og bidrar. Samtidig gir endringene nye spillere rom for å prestere, mener Fjordbakk.

-Hva blir din rolle?

- Forhåpentlig kan ja ta over plassen til Marita (Skammelsrud Lund) i midtforsvaret etter at hun la opp. Det er i alle fall målet mitt, men egentlig er det et spørsmål som bør rettes til trener Hege Riisse, sier Fjordbakk.

Lillestrøm har allerede hentet inn Guro Reiten fra Trondheims-Ørn, Synne Skinnes Hansen fra Røa og Ingrid Kvernvolden fra Fart i tillegg til Fjordbakk.

- Må hente spillere

Fjordbakk har blandede følelser ved å ta farvel med Medkila for andre gang i karrieren.

- Det er alltid noe spesielt med å forlate Medkila og byen, men jeg føler at jeg igjen er klar for noe nytt, sier hun.

Fjordbakk kom tilbake til Medkila i fjor sommer på grunn av skadeplager, og har brukt halvannet år til å reparere kroppen og bygge seg opp igjen.

- Hva tenker du om Medkilas framtid?

- Nå må de få på plass trenere og ta det derfra. De må ut og hente inn spillere, sier Fjordbakk.

Det er kjent at Katrine Winnem Jørgensen er fristet av Røa. Også Cecilie Andreassen, Ann Mari Dovland og Anja har tilbud fra toppserieklubber.

- Tror du det blir store utskiftninger i Medkila?

- Det vet jeg ikke. Jeg kan ikke svare på spørsmålet.

- Men det beste for klubben er at det ikke blir for store utskiftninger, sier Fjordbakk.

Ida Fjordbakk jublet og kastet seg i armene på trener Lasse Øvre da Medkila berger plassen i Toppserien. Kampen mot Lyn viser seg å bli hennes avskjed med klubben. Foto: Digitalsport