Fotballspilleren fra Narvik tar ikke rennfart ut dørene på Harstad stadion etter nedrykket selv om HIL neste år skal spille i samme divisjon som moderklubben Mjølner.

Nicolaisen vil likevel ikke skrive under en ny kontrakt umiddelbart.

– HIL og jeg hadde et møte i forrige uke. Vi har en god dialog og er enige om hvordan vi skal forholde oss til hverandre fram mot jul, sier Nicolaisen.

Ord og handling

Han har signalisert at HIL ikke kan forvente et endelig svar før adventstiden går mot slutten.

– Jeg er svært godt fornøyd med sesongene i HIL. Sportslig har det vært en stigende form- og utviklingskurve. Jeg har hatt to flotte år her og stortrives. Det kan bli flere sesonger i HIL, men ingenting er avgjort, sier Nicolaisen.

Han har opplevd blomstring etter at nåværende trener Torkil Nilsen omøblerte laget.

– Jeg kom til HIL som en treg spiss. Nå er jeg en treg midtbanespiller, men jeg trenger ikke like mye fart i min nye rolle sentralt på midten som da jeg spilte på topp.

Nicolaisen vil vente på å ta ei beslutning om fotballframtiden av flere grunner. Først og fremst ønsker han å spille på et høyest mulig nivå. Dernest vil han høre om HILs planer for 2017 og se om det er realisme i målsettingen.

– En ting er å snakke om direkte opprykk. Det må også være handling bak ordene, understreker Nicolaisen.

Løfte

Skulle HIL komme med en troverdig plan, og raskt vise til en spillerstall og et trenerteam med potensial for å vinne 3.-divisjon, kan Nicolaisen lokkes til å skrive under en ny avtale raskere enn først antatt.

– Det kan skje, ja. Jeg har lovet HIL at klubben skal være den første som får gi et tilbud dersom det kommer andre klubber på banen. Dette løftet skal jeg holde, sier Nicolaisen.

Han hevder at det foreløpig ikke er konkrete henvendelser fra andre, men at det er indikasjoner om at noe kan skje.

Sportslig leder Dag-Jøran Olsen i HIL bekrefter dialogen.

– Mathias er ønsket med videre. Verken vi eller Mjølner eller andre får svar umiddelbart, sier han.

Nicolaisen vet ikke hvorfor Mjølner nevnes.

– Jeg blir vel koblet dit siden jeg kommer fra Narvik. Noen annen link finnes ikke per i dag, sier midtbanespilleren.