TILs cupmestere fra 1996 feiret i helgen 20-årsjubileum.

Feiringen var i Dublin i Irland, der «Gutan» var samlet på en firedagerstur, med sosialt samvær og en fotballkamp.

– Det var rett og slett helt fantastisk å være samlet med guttene igjen, sier Jonny Hanssen.

– Det var topp. Det var som om det bare var noen dager siden vi hadde vært sammen. Humoren og rollene var akkurat som før. Perfekt, sier Roar Christensen.

I Irland møtte de et sammensatt lokalt lag og sluttresultatet ble 2-2, etter scoring av Roar Christensen og en gjestespiller.

– Man merker at man har blitt noen år eldre. Det gikk greit å spille. Vi hadde bra kontroll til å begynne med, men med bare 12 stykker ble vi litt slitne og det funket ikke like godt med litt innlånt hjelp, konstaterer mannen som fikk kjælenavnet «Roardinho» av TIL-fansen.

Alt som før

– Ferdighetene var fortsatt outstanding og formen ikke så verst, hehe. Men der formen kanskje ikke var som før, brukte gutta bare litt av erfaringen sin til å ordne opp, smiler Hanssen.

– Alt var som før. Jonny Hansen skjelte ut Roar etter 20 sekunder. Det var slik vi alltid brukte å ha det. Og Grenersen vartet opp med å ligge vannrett i lufta og fiste vekk ballen. Det var artig å se at de har holdt ferdighetene ved like, sier Steinar Nilsen.

Men det tok på for 1996-heltene. Robin Berntsen fikk ikke spilt mye etter å ha pådratt seg en strekk, men han hadde ingen feil på sine fem berøringer.

– Så Robin var forøyd med det, smiler Nilsen.

Men også Nilsen selv fikk merke at det nappet skikkelig i låret.

– De to hurtigste spillerne med den mest eksplosive muskulaturen pådro seg strekk, smiler den tidligere cuphelten og TIL-treneren.

Slo Glimt i finalen

27. oktober er det 20 år siden TIL vant 2-1 over Bodø/Glimt i cupfinalen, etter scoringer av Runar Berg, Ole Martin Årst og Sigurd Rusheldt.

Det var bra påmelding til turen, men noen hadde gyldig fravær. Sigurd Rushfeldt, Bjørn Johansen og Per-Egil Swift har trenerjobber, og kunne ikke være med denne gangen.

– Vi var opptatt av å få spilletid, så da måtte noen «skippes» unna, så det falt seg veldig naturlig. Noen er på 71 grader nord (Ole Martin Årst), andre har managerkarriere så noen måtte bli vraket, fleiper Nilsen.

Før han fortsetter:

– Det var noen det ikke passet for, men vi er veldig fornøyd med at 12 stykker hadde muligheten. Dessverre passet det ikke for noen som hadde kamper, og vi skjønner også at Svein-Morten (Johansen) måtte prioritere å være hjemme i den situasjonen som TIL befinner seg nå.

Til Las Vegas?

– Og i 2026 møtes dere igjen?

– Ja, da blir det Las Vegas-tur, kan jeg tenke meg, smiler Nilsen.

– Vi har blitt enige om at vi må møtes litt oftere.