Alta berget plassen i 2.-divisjon på bekostning av HIL, og med harstadværinger på vei til 3.-divisjon ser Alta sitt snitt til å prøve å overta midtstopper Aleksander Torvanger. Alta har henvendt seg til Harstad for å få tillatelse til å innlede samtaler med tanke på overgang for midtstopperen.

Jobb avgjørende

Interessen bekreftes både av HILs sportslige leder Dag-Jøran Olsen og Torvanger selv.

– Alta har tatt kontakt, og Mjølner skal gjøre det samme, sier Torvanger, som kom til HIL nettopp fra Mjølner før 2016-sesongen.

HIL har ikke hørt fra Narvik ennå, men ser ikke bort fra å få en henvendelse.

Det er likevel ikke sikkert at 2.-divisjonsspill alene er det som skal til for å lokke Torvanger til Alta. Klubbene konkurrerer ikke bare mot hverandre, men også mot Torvangers retningsvalg for livet videre.

– Jobb er avgjørende for meg. I mai er jeg ferdig utdannet siviløkonom. Jeg drar til et sted hvor jeg får jobb - om jeg drar noe sted i det hele tatt, sier Torvanger, som studerer og bor i Bodø.

– Alt eller ingenting

Torvanger ser ikke for seg å pendle for å være fotballspiller. Det har han allerede gjort i halvannet år. Først for Mjølner på høsten i fjor. Så hele årets sesong som HIL-spiller.

– Jeg er lei av pendlingen, sier han.

Fotballfremtiden er uvisst. Torvanger vet ikke om han kan skrive under for verken HIL, Alta eller Mjølner.

– Jeg kan ikke binde meg til en klubb for så å måtte forlate midt i vårsesongen når studiene er avsluttet og jeg forhåpentlig har en jobb å gå til. Jeg liker ikke å binde meg til avtaler som jeg kanskje ikke kan overholde, sier han.

– Jeg ønsker å være med for fullt om jeg skal spille fotball. Altså både være med på oppkjøringen og hele vårsesongen. Det blir derfor alt eller ingenting med tanke på fotball i 2017, sier Torvanger.

Trives i HIL

I realiteten betyr det intensivering av jobbjakt allerede før jul - et halvt år før studiene er fullført. Det har sportslig leder Olsen i HIL skjønt.

– Jeg kan ikke love Aleksander jobb, men har bedt styret om å bruke sine kontakter og gjøre et seriøst forsøk på å finne en jobb til ham her i byen. I så fall tror jeg han fortsetter hos oss, og Aleksander er en viktig og god spiller, sier Olsen.

Torvanger sier han har hatt et fint år i HIL.

– Jeg har trivdes kjempegodt og har bare gode ting å si om HIL. Om jeg fortsetter eller ikke står slik sett ikke på folkene i klubben eller medspillerne. Det handler om min situasjon, sier Torvanger.