Harstad håndballklubbs kvinner i 3.-divisjon møtte Junkeren til sesongens første kamp. Til tross for at kampen var preget av mange feil og bomskudd på mål er lagets nye trener godt fornøyd med prestasjonen. Til slutt vant Harstad suverene 30-16 over Bodø-laget.

– Det viktigste var å vinne, men vi gjør litt for mange feil. Jeg tror også jentene hadde en del nerver før kampen, sier Ketil Lian.

Nye spillere

Lian kommer fra en trenerjobb i Landsås hvor han har tilbrakt de siste fem-seks årene.

– Jeg følte at jeg ville prøve noe nytt, og brukte litt betenkningstid før jeg svarte ja til å bli trener for dette laget, sier Lian.

To nye spillere er også ny i stallen. Siri Johansen og Busara Jindasri er tilbake i HHK-drakten.

– Ellers er stort sett laget det samme. Det har helt klart stor betydning for oss å få inn disse to.

Ingrid Haukebøe og Anette Linaker Olsen er ute med skade. Lian mener laget tidvis viste at formen er der den bør være.

– Vi har fortsatt mye å gå på, konstaterer han.

– Opprykk er målet

Selv om Harstad er en av lagene som er ventet å kjempe i toppen vil ikke Lian si for sikkert at det vil bli en lett oppgave.

– Å rykke opp er målsettingen. Vi må først vinne divisjonen, og så venter en tøff kvalik mellom fire lag. Jeg har ikke så god kjennskap til lagene fra Trøndelag, men her i Nord-Norge er lagene innenfor hva vi bør kalre å slå, sier han, og fortsetter:

– Kampene skal spilles først. Fortsetter vi å gjøre like mange feil som vi gjorde mot Junkeren, vil vi bli hardt straffet mot bedre lag.

Han understreker at laget skal jobbe videre mot neste helg hvor det skal spilles to bortekamper mot Rognan og Junkeren.

– Det blir tøft. Spesielt Rognan er et av lagene som vi ser på som gode motstandere. Det blir ikke noe lett kamp, så vi kan ikke tillate oss å gjøre så mange feil, sier Lian som ser stort potensiale i laget som han er trener for.

– Når dette laget spiller på sitt beste er de veldig god.

Harstad - Junkeren 30-16 (14-4)

3.-divisjon kvinner, Stangneshallen, lørdag

Mål Harstad: Eli-Jeanette Olsen 7, Karoline Nordmo 5, Siri Johansen 5, Elisabeth Solheim 4, Marita Hodel Gudmundsen 2, Nina-Helen Takøy 2, Johanne Olsen 1, Martine Madssen 1, Guro Grebstad 1, Busara Jindasri 1, Christin Nyvoll 1. Også benyttet: Marthe Røisland, Linn Terese Ekehaug Orre, Carina Arrestad

Flest mål Junkeren: Helene Skjørseter 9

Utvisninger: Harstad 3x2 min, Junkeren 1x2 min

Dommere: Tore Wetting og Sofie Haram Støylen