HARSTAD: Det sier klubbens mest profilerte spiller, Mette Skau etter at klubben nå har levert ut innkalling til ekstraordinært årsmøte 27. oktober. Da er ett av temaene å eventuelt sette kroken på døra for jenteklubben som eventuelt vil gå imot sitt 20-årsjubileum etter at Magnar Hellebust grunnla klubben tilbake i 1997. Nå er det store spørsmålet om klubben faktisk får oppleve dette jubileet neste sesong.

– Det vil være utrolig synd å legge ned en klubb som Harstad Damefotball. Det tror jeg ikke minst at Magnar ville ha følt på, sier Skau.

Ville slutte

Hennes første møte med klubben skjedde da hun var 13 år. Da ble Harstad Damefotball en slags siste utvei for å fortsette med fotballen etter at de tidligere årene av karrieren ble spilt sammen med guttene.

– Det er mange som snakker om viktigheten av å herdes gjennom spill på guttelag lengst mulig på veien til toppen. Men jeg tror at det er vel så viktig å kunne kjenne på å måtte ta ansvar i et lag. For ganske mange fotballjenter blir en tilværelse sammen med litt for dominerende gutter etter hvert en vanskelig affære. For meg var alternativet til Harstad Damefotball rett og slett å slutte med fotballen. Og det var dette Magnar også hadde oppdaget, erindrer Skau om sine tidlige ungdomsår.

Etter fem år i klubben hadde Skau gjort inntrykk på a-lagskvinnene i Medkila. Siden klubbskiftet til flaggskipet på kvinnesida i byen han den nå korsbåndsskadde spilleren spilt et høyt titalls kamper for klubben på nasjonalt toppnivå.

– For meg var årene i Harstad Damefotball viktige. Og jeg er også sikker på at klubben fortsatt har en rolle å spille for framtidas jentespillere. Jeg krysser virkelig fingrene for Harstad Damefotballs eksistens, og understreker at det i en periode ikke trenger å driftes som en storklubb, sier Skau.

– Synd

En annen person som tidligere har vært en sentral mann i klubben er Pål Mathisen. Også han deler Skaus syn på at det i en ideell verden hadde vært ønskelig å ikke hekte kroken på klubbdøra for godt. Selv var han optimist etter at han hadde sitt lederverv i klubben for få sesonger siden.

– Det er absolutt synd om en nedleggelse av en klubb blir utfallet fra det ekstraordinære årsmøtet. Men med liten drift og kun et aktivt lag den kommende sesongen, skjønner jeg at det fort kan bli utfordrende å kunne opprettholde klubbdriften.

Han overtok ledervervet i klubben noen måneder før Hellebust døde tilbake i 2010. Da påtok han seg oppgaven med å videreføre klubbstifterens tanker og visjoner i den videre perioden.

– Min oppfatning er at formålet og tanken bak klubben er veldig god. Så er det også slik i en relativt liten klubb at det fort kan gå litt i rykk og napp med framdriften. Det blir veldig personavhengig hva man klarer å få til. Noen vil mer enn andre. Det merket man også i tida som klubbleder, sier Mathisen.