Det kan Nina Røberg berette foran årets utgave av Scandinavian Open. Det store kickboksing-stevnet i Oslo har virkelig fått god oppslutning når årets utgave går av stabelen i helga. Da får utøverne for alvor kjenne på hvilken hylle som man må prestere på for å holde et internasjonalt nivå.

– Det kommer sterke utøvere fra Sverige, Danmark, Tyskland Frankrike, Østerrike, Polen og Italia som vi antar holder høy klasse. Dette er en av årets store stevner som vi ser fram til å delta på, sier Røberg.

Ungt team

Denne gangen reiser klubben til Oslo med to gutter på 15 år og tre jenter på 14 år.

– Celine Røberg, Margrete Edvardsen, Sofie Nilssen, Kent Andreas Nikolaisen og Sander Røberg skal representere oss i stevnet denne gangen. Flere av disse er utøvere på sin første reis, og skal kjenne peå nivået. Her har vi et mål om å kunne være med på å kjenne på konkurransen. Oppgavene for mange av disse dreier seg ikke nødvendigvis om resultater, men om tekniske ting som å bevege seg midt på matta og å holde en god guard gjennom kampene, sier Røberg om sine unge utøvere.

Selv skal hun ikke bare komme med konstruktive innspill fra sidelinja. Hun skal også delta som aktiv utøver.

– Om jeg skal snakke for meg selv så dreier det seg om å delta i en ny vektklasse. Jeg er nede i minus 55 kilo, og kommer til å møte på flere sterke utøvere. Det er slik motstand som er med på å motivere meg. Det samme gjelder at jeg har lyst til å prøve meg i mange ulike vektklasser i løpet av karrieren, mener Røberg.

Hårete mål

Marlene Farstad Grøttem står også overfor en tøff oppgave denne gangen. Hun skal ut i stevnet som deltaker i en konkurranseform som vil være uvant for henne.

– Hun representerer Oslo-klubben Fighter, og er sånn sett ikke en del av vårt apparat. Likevel har vi tett kontakt med henne. 15-åringen stiller i stevnet på dispensasjon i seniorklassen i klasse lett kontakt. Slik som det også ser ut per nå, skal hun også kjempe i juniorring fullkontakt, sier Røberg.

Treneren forteller om en 15-åring med hårete mål.

– Hun tenker langsiktig og har et hårete mål om å en dag bli verdensmester i kickboksing som senior. I helga skal hun skubbe seg på utøvere som er mye eldre og oså mer erfaren enn henne selv. Det blir spennende å se hva hun kan utrette i helga, sier Røberg om jenta som har hentet hjem en bronsemedalje fra junior VM inneværende år.

– I sin aldersklasse vil jeg si at hun er i verdenstoppen, sier Røberg.