I kampen for å berge plassen i 4.-divisjon var poenget fra Høken-kampen svært viktig. Hvis både Mjølner og Sortland berger plassen i 3.-divisjon, slik det ser ut i øyeblikket, overlever sannsynligvis Grovfjord 4.-divisjon ved å vinne over Ballstad i neste seriekamp. Da ser det nemlig ut til Grovfjord ender blant de åtte beste. Hvis Grovfjord skulle komme på niendeplass blir det kvalifiseringskamp mot kretsmesteren i 5.-divisjon om den siste plassen i neste års 4.-divisjon.

Grovfjord ligger på 7.-plass i divisjonen, og på grunn av poengdelingen mot Høken ligger de tre poeng foran både Mjølner B og Ballstad.

– Det var et livsviktig poeng for videre eksistens. Vi skal møte Ballstad på hjemmebane i neste kamp. Med et mobilisert lag skal vi feie dem av banen, sier Stian Christensen.

Straffescoring

Høken gikk opp i ledelsen like før pause, men hjemmelaget møtte et revansjelysten Grovfjord i andre omgang.

– Utover i andre omgang satte vi inn et trykk, og omgangen var preget av at de var stresset. De skjøt ofte ballen vekk da de fikk den. Halvveis ut i omgangen fikk Jonas Svendsen en nydelig gjennombruddspasning på Iniesta-nivå av Mathias Lundberg. Det var et nydelig trekk, men en Høken-stopper kom i full fart og høvlet Svendsen ned. Det førte til straffesparket, forteller Christensen.

Det var Christensen som skulle ta det viktige straffesparket. Forventningene til stopperen var høye, da både scoring og poeng var livsviktig.

– Jeg har rutine på straffespark. Helt siden jeg kom tilbake til klubben har jeg tatt straffene, og jeg har ikke bommet ennå. Etter at dommeren blåste ventet jeg litt for å roe ned pulsen, og deretter tok jeg sats. Keeperen ble lurt. Han slengte seg motsatt vei. Jeg skjøt ballen kynisk ned i høyre hjørnet, sier han.

– Det var fantastisk deilig å score. Scoringen var viktig. Vi har ikke lyst å spille i 5.-divisjon til neste år, legger han til.

Kritisk til annullering

Christensen mener Grovfjord skulle reist hjem med alle tre poengene. Christensen headet ballen i mål cirka 12 minutter før slutt.

– Jeg fikk en perfekt slått corner. Jeg hoppet og headet ballen i mål. Keeperen hoppet i meg, ikke omvendt, og derfor skal det selvfølgelig være mål. Dommeren blåste ikke først, og vi begynte å feire. Plutselig vinket linjedommeren for keeperangrep, selv om dommeren var nært situasjonen, mens linjedommeren hadde mange spillere mellom seg selv og meg, sier Christensen.

– Det er dumt, for det skulle vært mål. Kampen var kjempeviktig, og da er det synd at målet blir annullert feil. Nivået på dommerne er rett og slett for dårlig i 4.-divisjon. Det er ikke noe vi kan gjøre med det. Vi skulle helst hatt to mål og tre poeng, men slik ble det altså ikke denne gangen.

Dommer Andreas Bjerkeng er ikke enig med Christensen.

Keeperen sto på strek. Jeg vurderte at det en duell hvor keeperen hoppet opp og Stian kom løpende mot keeperen og headet ballen inn. Jeg var usikker på om keeperen hadde fem fingre på ballen, og hvem som var først på ballen. Derfor avventet jeg med å dømme til jeg hadde snakket med linjedommeren. Jeg kunne tenke meg at det var muligens et angrep på keeperen, og det var også det assistentdommeren min sa, sier Bjerkeng.

Fakta

Høken - Grovfjord 1-1 (1-0)

4.-divisjon, Bleik, lørdag

Mål: 1-0 Mats Oftedal (38), 1-1 Stian Christensen (74, straffespark)

Gult kort: Even Bjørnå, Grovfjord

Tilskuere: 100

Dommer: Andreas Bjerkeng

Grovfjord: Ole-Markus Simonsen - Magnus Johnsen, Stian Christensen, Eirik Christensen, Ronny Pettersen - Eirik Myrvang, Even Bjørnå, Jonas Svendsen - Peder Molund, Andreas Martinsen, Jonas Rasmussen. Også benyttet: Elias Bjørnå, Mathias Lundberg