I hele første omgang var hjemmelaget sjef på banen, men klarte først å score da det gjensto noen få minutter av omgangen.

Da hadde bortelaget allerede fått en billig scoring etter et mislykket innkast, som SOIF-keeper Odd Erlend Pettersen ikke klarte å nå. Etter 42 minutter utlignet veteranen John Magne Vesterheim, og to minutter senere scoret han på nytt slik at SOIF kunne gå til pause med en 2-1-ledelse.

23 minutter ut i andre omgang fastsatte Marius Jakobsen resultatet til 3-1. Bortelaget kom mer med i kampen etter pause, men SOIF viste klart at andreplassen i serien ikke er noen tilfeldighet. Etter spill og sjanser burde de ha hatt flere mål, men det skorter på effektiviteten i avslutningsfasen.

Klasseforskjell

Det er SOIF-trener Tor Anders Hustad enig i.

– I forhold til måten vi har spilt på denne sesongen, har vi stort sett scoret 30 mål for lite. Vi er fortsatt litt for unøyaktige i nest siste fase av spillet og kommer oss ikke dit vi vil være. I dag spilte vi en solid kamp, og det var klasseforskjell på lagene, men vi skulle selvfølgelig ha scoret flere mål, sier Hustad.

SOIF kan ikke ta igjen Morild. Serielederen har et forsprang på 13 poeng med to runder igjen å spille av årets 4.-divisjon. Det er henholdsvis ni og ti poeng ned til Leknes og Landsås på plassene bak SOIF på tabellen.

– Nå gjenstår det to kamper, Mjølner borte neste helg og serieavslutninga der vi møter Grovfjord. Det blir to artige kamper som vi ser fram til, for vi har en solid og godt forberedt tropp som trener fire økter i uka pluss kamp, sier Hustad.

Tredjeplassen i sikte

Landsås-trener Eirik Risbøl måtte selv ut på matta i siste del av kampen - uten at det hjalp noe særlig.

– Vi møtte et lag som er hakket bedre enn oss. De var dyktige framover, og i dag var vi ikke bedre. Men vi har tre kamper igjen, og vi kommer til å løfte oss, for vi må prestere bedre offensivt hvis vi skal klare å berge tredjeplassen i serien.

Landsås er på fjerdeplass med en kamp til gode på Leknes, som er poenget foran. Onsdag spilles hengekampen til Landsås mot Stålbrott Melbo på bortebane.

Fakta

Skånland-Landsås 3-1 (2-1)

Evenskjer kunstgress, 4.-divisjon, søndag

Mål: 0-1 Asad Hasan Mahamud (28), 1-1 John Magne Vesterheim (42), 2-1 John Magne Vesterheim (44), 3-1 Marius Jakobsen (63).

Dommer: Pelle Werner Hansen, Melbo IL

Skånland: Odd Erlend Pettersen, Sigurd Andre Madsen, Tony Molund, Erik Hustad, Terje Balteskard, Arild Heitmann, Marius Jakobsen, John Magne Vesterheim, Sindre Østli Olufsen, Gjøran Hansen, Daniel Dons Dybvik. Også benyttet: Sander Samuelsen, Stian André Pettersen, Trym Hjelmsø, Andreas Berg og Mohamud Alwad.

Landsås: Anders Karlsen, Andreas Ervik, Kenneth Fredheim, Daniel Windstad, Michael Brandsdal Mikalsen, Aleksander Småback, Mathias Kjelseth, Jonas Holmen, Ole Aleksander Frikstad, Asadan Mahamud, Mikael Høgaas Ervik. Også benyttet: Viktor Langnes, Patrik Lærkerud og Eirik Risbøl.