Harstad røk 3-12 for Sveiva i Rommenhallen, og tangerte det nest verste resultatet innebandylaget har mot denne motstanderen utenbys.

Rekka av kamper uten seier på bortebane ble i løpet av helga forlenget til 33 kamper ettersom Harstad også tapte for nyopprykkede Haugerud lørdag.

Vi må tilbake til 17. oktober 2009 for å finne siste seier: 7-5 over Nidaros. Siden har Harstad kun tatt ett bortepoeng i 3-3-kampen mot Sarpsborg for nokså nøyaktig fire år siden. De neste 21 bortekampene har Harstad gått poengløse av banen.

Sjelden fullt lag

Spillende trener Ali Pekkala har kun vært med på 13 av disse. 11 av 11 sist vinter og hittil to av to i høst.

– Vi er ikke i posisjon til å tro at noen bortekamper skal gi enkle seirer, men vi må ha ei holdning til at vi skal prøve. Lørdag gjorde vi det, og spilte bra defensivt, men stanget hodet mot veggen i angrep. Haugerud var sterke i forsvar og flinke til å blokkere våre skudd. Mot Sveiva søndag var det bare en av disse dagene hvor vi er sjanseløse, sier Pekkala.

Harstad har alltid vært et lag i bunnstriden. Pekkala mener en annen viktig faktor spiller inn med tanke på manglende resultater når laget er på reise.

– Vi stiller sjelden fullt lag på bortebane, og må tilpasse spillet deretter. Det er ikke ideelt, sier Pekkala.

Denne helga manglet Harstad tre spillere av dem som spilte mot Sarpsborg i første serierunde. I tillegg måtte Christian Andreassen gi seg på grunn av skade underveis i lørdagens kamp.

– Med fire mann i minus er det ikke enkelt å sette sammen to rekker, som både kan forsvare seg og være en trussel offensivt.

Utspilt

Søndag kunne Harstad pakket sammen og dratt hjem etter den første av tre perioder. Sveiva ledet 6-0 før 18 minutter var spilt.

– Det var en skikkelig kalddusj. Vi virket trøtte og spilte elendig samtidig som de spilte bra. Sveiva er et godt lag, og var langt friskere til beins enn oss etter lørdagens kamper. Spillerne byttet posisjoner og spilte ballen raskt. Vi hang ikke med, ble utspilt og klarte ikke vinne ballen for å skape noe selv, sier Pekkala.

Harstad byttet målvakt mellom periodene. Ole Petter Anfinsen ble erstattet av Jani Pyykkö. Pekkala forsøkte å vekke spillerne, men Sveiva trengte ikke mer enn ni sekunder av andre periode for å score nummer sju for dagen. Harstad klarte å holde Sveiva til 1-1 i perioden, men ble igjen udisiplinerte i den tredje og gjorde store feil. Dermed fem nye baklengsmål før Harstads to reduseringer på tampen.

– Før seriestart hadde vi forhåpninger om å ta poeng i løpet av de første to helgene. Det har vi ikke klart, og vi må hente poengene vi trenger fra andre motstandere, sier Pekkala.

Fakta

Sveiva-Harstad 12-3

Perioderesultater: 6-0, 1-1, 5-2

Rommenhallen, eliteserien, søndag

Mål Sveiva: Kristoffer Bakke 2, Casper Sletten 2, Andreas Skriden, Marius Pedersen, Christoffer Øistad, Sindre Palving Christiansen, Marcus Gustafsson, Fredrik Rognlien, Sindre Bjerknes, 1 selvmål, ett selvmål

Mål + målgivende Harstad: Toms Kirmuzs 1+0, Ali Pekkala 1+0, Tuomo Manninen 1+0, Mika Heikurainen 0+1, Pepe Nevasalmi 0+1. Ett mål uassistert

Skudd: 35-12

Utvisninger: 2x2 min. Sveiva. Harstad ingen

Dommere: Jon Vegar Eliassen og Thomas Sørensen, Ullensaker/Kisa

Harstad: Ole Petter Anfinsen Ali Pekkala, Kalle Viljanen, Pepe Nevasalmi, Toms Kirumzs, Mika Heikurainen, Tuomo Manninen, Stein Vegard Larsen Dahl, Tom Bakken, Erling Larsen Dahl, Mark Klausen. Også benyttet: Jani Pyykkö, Sander Østlyngen

DEBUTANT: Sander Østlyngen spilte for Harstad mot Sveiva. Foto: privat