HIL spiller for å overleve i 2.-divisjon, og må trolig vinne over Skeid på bortebane søndag for at ikke toget skal begynne å rulle ut fra perrongen. Det blir ingen enkel sak. Skeid har ikke tapt på åtte serierunder, og har vunnet i seks av disse.

– Skeid er divisjonens sterkeste lag for øyeblikket, og er vel egentlig bak Tromsdalen kun fordi de fikk en trang start på sesongen. Skeid har mange styrker, men også noen svakheter. De håper vi å kunne utnytte, sier HILs trener Torkild Nilsen.

Han vet at Skeid angriper med mange spillere samtidig.

– De har ofte ubalanse i laget. Vi må prøve å få tak i ballen på deres overganger for å kjøre overganger imot. I tillegg er vi sterke på dødballer. Det kan vi utnytte, sier Nilsen.

Han har brukt de siste dagene til å fortelle HIL-spillerne hvor gode de var mot Follo sist. Nilsen har prøvd å forsterke et positivt inntrykk.

– Spillerne har fått sett video som bekrefter dette. Vi produserte veldig mange målsjanser, og Follo slapp ikke til ofte. Det ble likevel 2-2, men det er viktig å ta med oss prestasjonen etter å ha kommet over den verste skuffelsen, sier Nilsen.

Han registrerer spådommen om at HIL vil rykke ned fordi lagene over på tabellen har både enklere program og innbyrdes oppgjør der poeng skal fordeles.

– Jeg bruker ingen tid på dette. Vi får uansett ikke gjort noe med andre lags kamper. Det ser mørkt ut akkurat nå, men det kan fort snu, sier HIL-treneren.