Rytter Linda Kristiansens seier med Rambling Jack i montéløpet ble etterfulgt av en seier av Hornes Balder, hvor Stian Pettersen satt i sulkyen. Det var Marte Rist og Geir-Arne Ellefsen som eide begge hestene. I tillegg er også hesten som kom på andreplass i montéløpet, Bully, også eid av Rist og Ellefsen.

– I dag var det full pott. Det kunne ikke blitt bedre. Da Stian Pettersen og Hornes Balder tok dagens andre seier var jeg i ekstase. Det var helt fantastisk, sier Rist.

Fullførte ikke

Hornes Balder travet inn til en førstepremie på 16.000 kroner.

– Hesten hadde nettopp vært i Umeå hvor hesten ga seg på slutten. Det løpsopplegget den hadde i Sverige gjorde at hesten ikke fullførte. På grunn av det hadde jeg avtalt med Stian at han skulle gi hesten et snilt løp. Det gjorde han også. Han fikk ligge i rygg hele løpet, men på slutten fikk Hornes Balder en åpning. Da var det bare å kjøre på. Hesten gliste skikkelig, forteller Rist.

Å glise kunne også Rist gjøre etter suksessen på travbanen lørdag.

– Jeg var spent på om det skulle gå bra i løpet til Hornes Balder etter at det ikke hadde gått så bra i Sverige. Veterinæren hadde sjekket hesten både før og etter oppvarming. I løpet fikk vi se at hesten var i toppform, og det var bare helt fantastisk, sier hun.

– Følelsesladd seier

Linda Kristiansen og Rambling Jack kom inn til tiden 2.37,4 under lørdagens montéløp, to tideler foran Solveig Didriksen og hesten Bully.

– Seieren er følelsesladd. Jeg kjenner godt hun som eier hesten, for hun er en god venn av meg, og da føles det ekstra godt å vinne. Jeg har også ridd hesten en del tidligere, og da jubler jeg ekstra over seieren, sier Kristiansen, som ikke forventet førsteplassen.

– Under oppvarmingen gikk hesten fint, og det så lovende ut. Jeg hadde derfor håpet på en trippelplass. Førsteplassen kom likevel litt overraskende. Hesten levde opp absolutt opp til forventningene, og vel så det, sier hun.

Lå bakpå

– Da jeg endelig var over målstreken tenkte jeg «yes!». Det var fantastisk å være først, sier hun.

I førstepremiepotten lå 14.000 kroner til eierne.

– Jeg lå bakpå i begynnelsen av løpet. De foran var raske, men det lønnet seg å ligge bakpå, for jeg tok dem igjen i den siste svingen. Det var et perfekt løp, og det gikk akkurat slik jeg hadde ønsket det. Hesten presterte, og jeg kjente at den hadde mye innabords. Jeg forsto at løpet gikk rette veien, og da det også gjorde det, var det fantastisk, sier Kristiansen.

– Ramblick Jack er en god hest, det er det ikke noe tvil om. Den var i Umeå for to dager siden hvor den fikk en kjempefin fjerdeplass, legger hun til.

IMPONERTE: Linda Kristiansen overrasket med en seier med Rambling Jack. Derfor ble hun med på å sikre eierne Marte Rist og Geir-Arne Ellefsen full pott under lørdagens løp på Harstad travpark. Foto: Theodor Karlsen