Harstad tapte 2-3 i Oslo lørdag ettermiddag. Haugerud ledet 3-1 etter de første to periodene. Harstad vant sisteperioden, men scoret bare en gang. Det var ett for lite til å ta poeng.

Dermed lagets andre ettmålstap på to kamper i eliteserien så langt i høst. Forrige helg tapte Harstad 5-6 for Sarpsborg på hjemmebane.

Nedtur

Sportslig leder Nicolai Christensen fulgte lørdagens eliteserieoppgjør fra sidelinja.

- Bittert å være så nær, og likevel ikke få noe ut av kampen. Det er små marginer i innebandy. Med unntak av serieavslutningen i vår, da vi slo Sveiva 3-2 og berget plassen i eliteserien, er disse marginene imot oss. Vi begynner å se et mønster, dessverre, sier Christensen.

- Å tape for Haugerud er en nedtur. Det er på ingen måte slik å forstå at vi regner med å vinne bortekampene, men i nettopp dette oppgjøret hadde vi et oppriktig håp om poeng, tilføyer den sportslige lederen.

Han velger likevel å hente noe positivt ut av sesonginnledningen.

- Resultatene viser at vi henger med. Det er bare å peise på videre for å vippe slike kamper i vår favør. Jeg kan love at vi skal gjøre vårt for å straffe Haugerud når de kommer til Harstadhallen senere i sesongen, sier Christensen.

Kom for sent

Haugerud tok ledelsen etter snaut 14 minutter av første periode i Jani Pyykkös comeback i mål for Harstad. Andre omgang startet med undertallsspill for Harstad. Laget kom rett og slett for sent ut av garderoben etter pausen, og måtte plukke ut en spiller for to minutter på sidelinja som straff.

- Normalt hører vi at dommeren blåser i fløyta utenfor garderobedøra. Vi hørte ikke noe og fant til slutt at vi måtte komme oss tilbake på banen. Da hadde vi brukt mer enn de ti minuttene pausen skal vare, og måtte ta en to-minutter på en av spillerne, forklarer Christensen.

Mika Heikurainen ble satt på utvisningsbenken. Haugerud utnyttet ikke overtallsmuligheten, men klønet det til og fikk en spiller utvist etter bare 39 sekunder. Da Harstad ble fulltallige, gikk det bare 19 sekunder før nevnte Heikurainen serverte Pepe Nevasalmi for utlikning til 1-1.

Hadde sjansen

Haugerud slo tilbake med to scoringer før midtperioden var over. Dermed måtte Harstad jage for å innhente to måls forsprang i de siste 20 minuttene. 14 minutter før slutt reduserte Toms Kirmuzs etter målgivende fra Nevasalmi. Flere scoringer ble det ikke.

- Vi hadde både en, to og tre sjanser, som kunne gitt flere scoringer, sier Christensen.

Han mener de første to periodene ble utslagsgivende. Først i tredje periode fikk Harstad et grep om kampen, og vant også skuddstatistikken 8-5 i perioden.

- Vi gjorde en ok kamp defensivt, men burde scoret mer enn to ganger. Normalt sett vinner vi når vi bare slipper inn tre mål, sier Christensen.

NB! Mark Klausen spilte tredje periode for Harstad. Det var spillerens debut i eliteserien. Han har tidligere kun spilt i nordnorsk seriespill på lavere nivå.

Fakta

Haugerud-Harstad 3-2

Perioderesultater: 1-0, 2-1, 0-1

Haugerudhallen, eliteserien, lørdag

Mål Haugerud: Patrick Sveen, Fredrik Kragfoss, Thomas Ihle

Mål + målgivende Harstad: Pepe Nevasalmi 1+1, Toms Kirmuzs 1+0, Mika Heikurainen 0+1

Skudd: 22-18

Utvisninger: 1x2 min. begge lag

Dommere: Daniel Lindgren og Tomas Trogstad, Volda IBK

Harstad: Jani Pyykkö, Ali Pekkala, Kalle Viljanen, Pepe Nevasalmi, Toms Kirumzs, Mika Heikurainen, Tuomo Manninen, Stein Vegard Larsen Dahl, Tom Bakken, Christian Andreassen, Erling Larsen Dahl, Mark Klausen