Selv om godt over halve høstsesongen gjenstår er det klokkerklart at det er Medkila og Urædd som skal kjempe om hvem som skal innta kvalikplassen når kampene er spilt for i år. Derfor er det også mange som har høye forventninger om at bunnstriden kan avgjøres når det skal kjempes for livet på Harstad stadion lørdag ettermiddag.

– Det er ikke til å komme bort ifra at dette er en kamp som blir viktig for vår kamp for å overleve i divisjonen. Når det er sagt, vil ikke jeg si at vi er fortapt om oppgjøret skulle ende i tap. Laget kommer til å ta poeng i flere av oppgjørene i sesongavslutningen, sier Fjordbakk, før hun utdyper:

– Denne kampen skal vi ikke tape. Laget skal vinne lørdagens kamp, og har en klar plan på hvordan det skal gjøres. Vi skal gå offensivt til verks. Vinner vi, er vi på god vei til å sikre oss kvalikplassen i divisjonen, sier midtstopperen.

Viktig duell

Hun får selv oppgaven med å ta seg av det som på forhånd regnes som Urædds farligste angrepsvåpen, Lindy Melissa Wiik Løvbræk. Urædd -spilleren står med en rekke landskamper og var toppscorer i toppserien som Asker-spiller tilbake i 2007.

– Hun har man møtt noen ganger før. Og Wiik Løvbræk er utvilsomt rask. Når Urædd i tillegg har satset på raske overganger som deres angrepsvåpen denne sesongen, blir det en viktig oppgave å stoppe henne lørdag, mener Fjordbakk.

Om Medkila skulle klare å hente hjem seieren vil det i så tilfelle være årets første hjemmeseier.

– Vi har hatt en del stang-ut i år også. Og vi er kanskje ikke bedre enn tabellen viser. Men vi har hatt skader på sentrale spillere. Og resultatene har ikke alltid gått vår vei. Men vi skal ikke prøve å skylde på noe heller. Vi skal vise at vi fortsatt fortjener å være et toppserielag, sier Fjordbakk.

Spent på spissen

Midtstopperen har troen på at Medkilas innhentede angrepsvåpen for alvor skal vise hva som bor i henne kommende lørdag.

– Jeg er spent på hva Ari (Ariana Calderon, red.anm.) kan utrette i denne kampen. Mot Lillestrøm bød ikke mulighetene seg for ofte. Derfor blir det spennende å se henne mot en motstander som vi kan matche. På trening har jeg sett konturene av en god angriper som har virket skarp foran målet, sier Fjordbakk.

– Hvor mye betyr det for Medkila å bli i øverste divisjon?

– Det er viktig for Hålogaland og for Nord-Norge å ha et flaggskip. Det er en posisjon som klubben ønsker å holde på. Medkila må fortsette å invitere talentene til seg på samlinger og framstå som en god arena for landsdelens spillere. Posisjonen som ledende nordnorsk klubb skal vi klare å ivareta også etter at sesongen er historie, sier Fjordbakk.