Torsdag ettermiddag er ikke noe som helst slags unntak for denne gjengen. Her er det full fart og stormende fotballjubel for laget. Men i tillegg så har Harstads eget lag en dimensjon ved seg som få andre lagt har ved seg. For dette laget består av mange ulike nasjonaliteter.

– De kom først i hop i fjor høst og spilte vår første turnering sammen som lag innendørs på Borkenes i vinter. Laget har virkelig blitt en sammensveiset gjeng som trives sammen med fotballen, sier Inge Lindquist.

Se video fra kampen mellom Sørvikmark og Harstad idrettslag her

HIL-mannen har virkelig fått oppleve at 9-årslaget har fått tilført en ekstra dimensjon ved å bli til av unge spillere fra alle verdenshjørner.

– Slik som jeg ser det er det ikke først og fremst utfordrende å være et lag bestående av så mange nasjonaliteter. Jeg mener derimot at det multikulturelle mangfoldet er en fantastisk berikelse å være en del av. Det prissettes høyt hos oss, sier Lindquist om laget som har spillere fra Somalia, Eritrea, USA og Norge.

Klassisk kamp

Når det skal blåses for kampstart og skal settes i gang med spill torsdag ettermiddag er det et skikkelig oppgjør som går av stabelen i Hålogalandshallen. Da skal nemlig HILs 9-åringer ta imot Sørvikmark IL til dyst.

– Vi hadde en kamp i vår som tippet Sørvikmarks vei. Men vi tror på en ny og god kamp når vi møtes på ny, sier 9-årige Abdiqaliq Ibrahim før lagene er i gang.

Spent er også Sørvikmark ILs kaptein, Sondre Andreas Berg.

– Vi gleder oss til å spille mot HIL. Lagene spilte en god kamp i vår. Jeg tror på en spennende kamp igjen, sier Berg.

Sørvikmarks lagleder Stein-Thore Pedersen understøtter sin kaptein når det kommer til viktigheten av fair play.

– Dette er grunnsteinen i all idrett. Det begynner heldigvis å bli et godt innarbeidet begrep i fotballen. Disse reglene og holdningene som er knyttet til dette begrepet er viktige og godt innarbeidet også i vårt idrettslag. Respekt for motstandere og lagkompiser er viktig å håndheve. I tillegg er det forbud mot å kjefte på dommeren, sier Pedersen, som samtidig roser dagens motstandere.

– Det ble en kjempeartig kamp og en skikkelig målorgie, sier Pedersen.

Ny dimensjon

Daglig leder i Hålogaland Fotballkrets, Daniel Kvile, mener at årets siste Fair Play-kamp er med på å vise en ny dimensjon av begrepet Fair Play.

– Det spesielle i denne kampen viser at fotball er for alle. Respekten for hverandre, uansett hvor man kommer fra, råder. Inkluderingsbiten er også en viktig og positiv del av Fair Play-biten. Fotballen er et felles språk som alle kan benytte seg av, sier Kvile.

Han oppsummerer også årets siste Fair Play-kamp på følgende vis.

– Innenfor barne- og ungdomsfotballen i kretsen har man kommet langt i forståelsen av Fair Play. Når holdningene er så gode som i denne kampen, sitter vi igjen med god og ren fotballglede, sier Kvile.

LEDER: Daniel Kvile synes at årets siste fair play-kamp belyste en ny dimensjon. Foto: Ivar Hjelvik
SMILTE: Sørvikmark ILs spillere var godt fornøyde med en vel gjennomført kamp. Bak fra venstre:Hroar Eilertsen, Stein-Thore Pedersen, Lars Eirik Berg. Midtre rad fra venstre: Silje Haukebøe, Edmund Bao Pedersen, Lisa Wikevand, Are Jenssen, Kristian Mathisen, Lukas Andreassen. Foran fra venstre: Sivert Moen, Sondre Berg, Jørgen Nygård Henriksen. Liggende foran: Liggende: Theodor Wikevand. SMILTE: Sørvikmark ILs spillere var godt fornøyde med en vel gjennomført kamp. Bak fra venstre:Hroar Eilertsen, Stein-Thore Pedersen, Lars Eirik Berg. Midtre rad fra venstre: Silje Haukebøe, Edmund Bao Pedersen, Lisa Wikevand, Are Jenssen, Kristian Mathisen, Lukas Andreassen. Foran fra venstre: Sivert Moen, Sondre Berg, Jørgen Nygård Henriksen. Liggende foran: Liggende: Theodor Wikevand. Foto: Ivar Hjelvik
HARSTAD: Dette er den glade gjengen som utgjør Harstad 9-årslag: Bak fra venstre: Nina Lindquist (lagleder), Ayman Adan, Aaron Bakkemo, Abdi Mohammed (hovedtrener), Sahad Sami og Kandes Awot Foran fra venstre: Mohammed Abdi, Johannes Lindquist, Abdiqaliq Ibrahim og Masud Salad. Foran: Abdrisak Ibrahim Foto: Ivar Hjelvik