Medkila og Urædd spilte 1-1. Medkila-spillerne og hjemmepublikum spør seg om resultatet ville blitt annerledes hvis vertene hadde fått sjansen fra ellevemetersmerket 18 minutter før full tid. Da viste den georgiske landlagsspilleren eminent teknikk ved å drible seg fri på 10 meter, mellom tre Urædd-spillere, rett foran mål. Matveeva fikk aldri klemt til ballen. Hun ble tatt i skuddøyeblikket, fikk en rotasjon og deiset i bakken.

Stiller spørsmål

– Det skulle vært straffe til oss, men dommeren dømte ikke. Den ene Urædd-spilleren traff meg i leggen da jeg skulle skyte, sier Matveeva og peker på et punkt rett over ankelen.

– Synd for oss, sier hun.

Trener Lasse Øvre sier han sto for langt unna, og hadde for mange spillere mellom seg og situasjonen, til å felle en klar dom.

– Men hvilken spiller kaster seg ned i feltet 10 meter fra mål når det bare gjenstår å score, spør han retorisk.

Sjansefattig

Mot slutten var det kun spill på Urædds halvdel. Gjestene hadde ikke interesse av annet enn å unngå tap, mens Medkila jaget et vinnermål og full pott. Det kom aldri. De store sjansene uteble.

– Vi startet kampen bra, og spilter godt før pause. I andre omgang fikk vi ikke de store sjansene. Resultatet ble ikke slik vi håpet, sier Matveeva.

Ariana Calderon ga Medkila ledelsen etter bare tre minutter. Hun utnyttet en forsvarsmiss og scoret alene med målvakten. Like mange minutter var spilt av andre omgang da Medkila var sløve defensivt. Melissa Wiik fikk fritt fram på venstresiden. Innlegg traff hodet til Lise J. Eide, som nokså uforstyrret nikket ballen i mål.

– Vi hadde ballen nesten hele kampen, men det betyr ingenting i fotball. Det handler om å score mål, og lagene scoret like mange. 1-1 er derfor et greit resultat med tanke på sjansene som ble skapt, mener trener Lasse Øvre.

Det var nesten en gang for hver av lagene utenom scoringene. Medkila-kaptein Cesilie Andreassen fyrte av en kanon, som målvakten fikk slått til hjørnespark. Urædd på sin side traff stolpen med et sleivspark, og var bare en tilfeldighet fra å rane med seg full pott.