Etter åtte kamper på rad uten nederlag, gikk HIL på en smell mot Tromsøs rekruttlag tidligere i uka. Det var et tilbakeslag i jakten på sjuendeplassen, som er siste posisjon å inneha ved sesongslutt for å kunne spille i 2.-divisjon i 2017.

– Vi hadde en god sjanse til å komme i rygg på lagene foran oss. Det tok vi ikke, men jeg føler at vi fortsatt kan gjøre jobben selv. Skjebnen har vi i våre hender, men skal vi lykkes må vi vinne kamper som den vi har mot Senja lørdag, sier trener Torkild Nilsen.

– Vi må også plukke flere poeng enn det vi gjorde i perioden uten tap, understreker han.

HIL tapte 1-4 for Senja i vår. da ledet de gulsvarte 1-0, før Senja tok føringen og HIL kollapset i jakten på utligning.

– Spiller vi som normalt, og på det nivået vi har vært på over tid, er vi i utgangspunktet et bedre lag enn Senja, mener Nilsen.

Kun ett poeng i HILs favør skiller lagene på tabellen. Senja har ikke vunnet en eneste bortekamp på åtte forsøk hittil i sesongen.

HIL styrkes med Gabriel Andersen, Sander Finjord Ringberg og Simon Johansen sammenlignet med troppen mot Tromsø 2 mandag. Oskar Alvereng er ute fra den kampen, og Runar Normann er neppe kampklar etter en sykdomsperiode. Normann trente torsdag, men gikk av feltet da han fikk kjenning med en gammel skade.

Nilsen tror fortsatt på en morsom høst i 2.-divisjon selv om HIL er to seirer bak lagene på trygg grunn - og har en rekke lag igjen å møte fra øvre halvdel av tabellen.

– Vi kommer til å møte gode fotballag, men også lag vi i utgangspunkltet er minst like gode som. Det går jo an å vinne fotballkamper hvor motstanderen på papiret er bedre enn oss. Forhåpentlig er vi med i kampen og har noe å spille for i hele høst, sier Nilsen.

– Har du regnet på HILs poengbehov for å overleve?

– Nei, det har ingen hensikt ettersom vi ikke kan gjøre noe med hva andre lag presterer.

NB! Kampen sendes direkte på ht.no og koster ingenting ekstra for abonnenter.