Treneren til Harstad Håndballklubbs 2.-divisjonslag for menn ble værende hjemme i Harstad da laget reiste til Sverige for å spille treningskamper.

– Jeg har reiseforbud, sier Møller-Olsen.

Han velger å bli hjemme fordi kona er høygravid.

– Hun har termin i midten av september, og jeg tar ingen sjanser. For lagets del skal det gå greit. Jeg har gitt mine instrukser, sier Møller-Olsen.

- Kollektivt ansvar

Spiller Daniel Nyland overtar laglederansvaret i kampene mot Kiruna, Boden og Gimonäs. I disse får Harstad en siste gjennomkjøring før avkast i 2.-divisjon med hjemmekamp mot Kragerø neste søndag.

Da er trolig sjefen tilbake.

– Så lenge ikke fødselen skjer en kampdag, skal jeg lede laget i de første serieomgangene, sier Møller-Olsen.

Klubben har jobbet godt med forbundet da terminlista ble satt opp. Harstad har ikke bortekamp før 8. oktober.

– Innen den tid er barnet født. Derfor går jeg i utgangspunktet bare glipp av helgens treningskamper. Det tar jeg med ro. Guttene vet hva de skal gjøre, og det er tross alt ikke tellende kamper, sier treneren.

– Greit nok at jeg er trener og lagleder, men på trening tar spillerne tak, særlig seniorene. Vi har et kollektivt ansvar for å få laget til å fungere optimalt, legger han til.

Ny spillestil

Etter den overraskende cup-exiten mot 3.-divisjonslaget Bravo, knyttes det spenning til hva Harstad kan utrette for første gang på allnorsk nivå.

Helgens kamper vil gi en viss pekepinn. Den siste uka har laget øvd på å spille med sju utespillere - uten målvakt.

– Det er ikke bare landslag som benytter denne muligheten, og vi må være forberedt. Siste treningsuke har vi prøvd oss fram for å se hvordan det fungerer. Det gir oss hodebry. Kanskje er det å ta i å sammenligne med hoppsporten da Boklöv-stilen kom, men det er neppe langt unna, sier Møller-Olsen.

I helga skal dette prøves i kamp. I tillegg har Harstad generelt jobbet med angrepsspillet.

Ingen forsterkninger

I fjor tapte Harstad alle kampene i tilsvarende treningshelg i Boden, og på papiret er laget svekket før det skal ta steget fra kretsnivå til allnorsk spill.

– Vi skal ikke legge for stor vekt på resultatene i Sverige. Det viktigste er at vi gjør de arbeidsoppgavene vi har gitt oss selv. Det gjorde vi i fjor, selv om vi tapte alle kampene, og det la grunnlaget for at vi i seriespillet klarte i kvalifisere oss for allnorsk nivå, sier Møller-Olsen.

Han erkjenner at laget siden i vår har mistet spillere, og ikke har fått tak i nye.

– Vi prøvde å få tilbake Joakim Dahl Haraldsen, og har vært i dialog med fire-fem andre kandidater. Alle hadde lyst til å spille for oss, men grunnet skolegang har de havnet andre steder enn i Harstad.

– Optimalt skulle vi hentet to-tre forsterkninger til Harstad, men det har vi ikke penger til, sier Møller-Olsen.