Treneren som i fjor høst overtok Grovfjords herrer, mener bestemt at det ikke er like enkelt å komme inn som fotballtrener på herresida som kvinnelig sjef.

– Jeg føler vel på at man må gå et par ekstra mil som kvinne i denne posisjonen . Man føler kanskje at man må jobbe hardere i denne posisjonen enn hva som er tilfellet for de mannlige trenerne, sier Grovfjord-treneren ettertenksomt.

Etter sin innkomst i laget har hun opplevd et lag som har variert veldig i prestasjonene. Da har det også vært viktig å være tydelig i rollen som fotballtrener.

– Det å ta over et herrelag er nok ikke for alle kvinner. Det jeg har vært nøye med er å stole på den erfaringen som man har tilegnet seg gjennom et lang fotballiv. Samtidig har man hatt spillererfaring fra toppnivået på kvinnesida og trenererfaring fra miniguttelag til juniorlag på herresida. Så har jeg jo også fått se hvordan toppfotballen praktiseres hos TIL, sier Christensen.

Viktig med erfaring

Når det nå er klar for høstinnspurt hos grovfjordingene, konsentrerer hun seg om årets sesong og hva den kan bringe av poengfangst.

– Jeg har ikke tatt stilling til hva framtida bringer. Foreløpig er det årets sesong som gjelder. Når man er engasjert i fotballen, så er det få frihelger å gjøre andre ting på. Siden høstsesongen startet opp i begynnelsen av august, finnes det ikke frihelger fram til 4.-divisjon avsluttes. På den andre sida er det jo djevelsk artig å være en del av et fotballag som trener. Derfor har jeg ikke bestemt meg om jeg skal påta meg trenerverv for 2017-sesongen, mener Christensen.

Opp imot serielederen

Per dags dato er det duket for en spennende divisjonsavslutning. Grovfjord har som vanlig fått opp dampen på høsten etter en svak sesongåpning i bunnen av 4.-divisjon.

– Jeg er godt fornøyd med måten som spillerne har prestert på den siste tida. Jeg tror også at laget skal være godt nok til å fornye kontrakten i divsjonen, uansett hvor mange regionale lag som kommer ned fra 3.-divisjon etter årets sesong. Det betyr mye for bygda, sier Christensen.

I dag står hennes elever overfor årets kanskje vanskeligste kamp i form av serieener Morild på Myre.

– Når vi møter divisjonens beste lag, skulle jeg gjerne hatt fullt mannskap å råde over. Det har jeg ikke. Stian Eilertsen, Jonas Svendsen og Markus Hoff Svendsen er ikke å finne i troppen grunnet skader. Men Erling Eriksen er tilbake etter fraværet sist kamp. Vi går ut på banen for å gi Morild kamp. De er ikke uslåelige, og skal plages godt med oss i lørdagens kamp, sier treneren.