Jani Pyykkö har rukket å fylle 40 år siden innebandysesongen ble avsluttet med øredøvende jubel med den avgjørende scoringen som ga 3-2-seier over Sveiva i siste serierunde. 19 sekunder før full tid trodde målvakten at karrieren skulle slutte med et nedrykk. Ett sekund senere var kontrakten berget.

Om tre og en halv uke er eliteserien i gang, og Pyykkö er ikke lenger like sikker på at han faktisk har gitt seg.

– En del av meg har lyst til å fortsette. Derfor sier jeg ikke nei til videre spill med 100 prosent sikkerhet. Døra er ikke stengt, sier Pyykkö.

Dialog

Det kan altså bli et comeback uten at finnen går glipp av en eneste kamp.

– Jeg prøver å unngå at jeg får et press på meg om å komme tilbake. Jeg er ikke inne ennå, men heller ikke definitivt ute. Sesongavslutningen mot Sveiva sist vinter kan fortsatt ha vært min siste kamp, understreker Pyykkö.

Harstad Innebandyklubbs sportslige ledelse har hele tiden vært klar på at elitelaget ønsker å beholde en av de beste målvakten, kanskje landets aller beste, siden Pyykkö kom til Harstad i 2005. Senest i forrige uke var han i samtaler med styrets nye nestleder Ole Petter Anfinsen, som er ansvarlig for det sportslige sammen med sportssjef Nicolai Christensen.

– Jeg har et håp om at det skal ordne seg, og prøver å få Jani med, sier Anfinsen.

– Men ti prosent av meg vil ikke at han skal fortsette ettersom det vil gå ut min spilletid, fleiper Anfinsen, som er lagets andre målvakt.

Begynner opptrening

Pyykkö stiller seg selv spørsmål om kombinasjonen av alder, en fysisk krevende jobbhverdag og elitesatsing er god.

– Jeg kjenner på kroppen at jeg er blitt eldre. Det gjør mer vondt enn før, og på flere steder. Restitusjon tar lang tid etter hver kamp. Kanskje kan jeg trappe ned på treningsmengden, men samtidig vet jeg med meg selv at jeg er en som gir alt og ikke klarer å begrense meg. En løsning kan være å jobbe mindre.

– Vi får se hva jeg finner ut. Først og fremst handler det om å komme i en fysisk form som er akseptabel på elitenivå. Nå skal jeg en stund trene styrke og kondisjon for meg selv, og dra innom for å se på Keeperspillet vil raskt sitte. Det merket jeg i fjor da jeg kom tilbake etter to års fravær, sier Pyykkö.

Etter 3-19-tapet for Slevik i nest siste serierunde i vår, var han ikke i tvil om å slutte. En uke senere endret det seg.

– Mot Slevik merket jeg at jeg ikke har det samme nivået som for 5–10 år siden. Da vi slo Sveiva, og både laget og jeg spilte bra, kjentes alt mye bedre igjen, sier han.

Ole Petter Anfinsen mener Pyykkö ikke trenger bekymre seg over prestasjonsnivået.

– Jani er en strålende målvakt, som holder veldig høyt nivå, fastslår han.

Jani Pyykkö forlot hallen for godt i vår - trodde han. I løpet av september bestemmer han seg for om et comeback er innen rekkevidde.