Søsknene flytter sørover i håp om å ta ytterligere steg i sin idrett. Rachel begynner på friidrettslinja ved Steinkjer videregående skole. Webjørn flytter til Molde for å gå på fotballlinja ved Høgskolen i Molde.

Innebane avgjørende

Et behov for å kunne trene friidrett året rundt var grunnen til at Rachel bestemte seg for å flytte sørover.

– Steinkjer er det nordligste stedet i Norge som har en innebane. Det gir meg muligheten til å trene friidrett året rundt, og ikke bare basistrening som det blir her på vinteren, sier sekstenåringen som i vår fullførte første året ved Rå videregående skole.

Hopper: Rachel Myhre Hunstad har valgt å spesialisere seg i høyde, lengde, tresteg og hekk. Arkivfoto. Foto: Ivar Hjelvik

Tankene om å flytte kom da hun konkurrerte i UM i Steinkjer sent i februar.

– Da så jeg hvor gode forholdene var. I tillegg så pratet vi med folk i Steinkjær som anbefalte toppidrettslinja. Det virker som det beste valget for meg, sier Rachel.

Hun tenker å fortsette å konkurrere for Kvæfjord IL, men skal trene sammen med Steinkjer Friidrettsklubb ellers.

– Opplegget virker bra, og vi har allerede vært i kontakt med klubben og skolen angående trening, sier Rachel.

Guttedrømmen

Onsdag kom Webjørn hjem til Kvæfjord etter å ha avtjent verneplikten sin i Oslo. Nå ser han fram til et år med nærmest kun fotball.

– Linja består av fotballtreninger og reiser der vi besøker og ser fotball rundt omkring i Europa. Samtidig har jeg planer om å finne et lag som jeg kan trene med utennom, sier Webjørn som har vært en notorisk målscorer for Kvæfjord IL de siste sesongene.

I fjor scoret han 24 mål på 15 kamper for moderklubben. Tjueåringen mener det er nå eller aldri for fotballen.

FAMILIE: I fjor stilte familien Hunstad opp for å bidra til friidrettskolen på Borkenes. Fra venstre: Webjørn Myhre Hunstad, Rachel Myhre Hunstad og Line Alea Hunstad.

– Det blir på mange måter siste forsøk på å leve ut guttedrømmen. Jeg satser på fotball uten å ha noen spesielle forventninger, men jeg har holdt på med fotball siden jeg var liten og skulle gjerne gjort det i noen år til, sier Webjørn.

Idrettsglad familie

Webjørn og Rachel er de to eldste søsknene i en søskenflokk på fire. Mor Line Alea Hunstad er blant annet leder for friidretten i Kvæfjord og stefar Pål Rainer Røvik Johansen er trener. Søsknene er ikke i tvil om at påvirkningen hjemmeifra har hatt mye å si for deres idrettssatsning.

– Foreldrene våre har alltid vært opptatt av at vi skal være aktive, og fulgt oss tett. I tillegg har de vært aktive selv i ung alder så de vet hva som skal til for å satse. De to yngste søsknene våre er godt i gang, og er idrettsfrelst de og. Det blir spennende å se, sier søsknene.

Spent på utviklingen

Rachel har valgt å spesialisere seg på hekk, lengde, tresteg og høyde. Så langt denne sesongen har ikke de store forbedringene kommet, men hun håper det skal snu når det nærmer seg Ungdomsmesterskap utendørs i starten av september.

Målscorer: Webjørn Myhre Hunstad var avgjørende for Kvæfjord IL da de rykket opp til 4.-divisjon sist sesong.

– Det har ikke fungert spesielt bra denne sesongen, men det begynner å se bedre ut nå. Det store målet er selvfølgelig UM. Forhåpentligvis klarer jeg å prestere opp mot mitt beste der, sier Rachel som ikke har satt seg noen spesielle målsetninger for idrettskarrieren.

– Jeg ønsker å bli så god som mulig. Hvor bra det er får vi bare se om noen år. Jeg har ikke tenkt så mye på det, men jeg har troen på at noen år i Steinkjer kan bidra til at jeg kan bli bedre enn det jeg ville blitt her, sier hun.

Også storebroren synes det er vanskelig å se for seg om satsningen kan føre til noe videre suksess.

– Det blir spennende å se hvor god jeg kan bli med 100 prosent fokus på fotball i ett år. Forhåpentligvis finner jeg en passende klubb i Molde som jeg kan utvikle meg i. Jeg har troen på at jeg har noe å gjøre på fotballbanen, sier Webjørn.