Gamle helter fra 80- og 90-tallet mot dagens a-lag skulle være en avskjed med klubbens gressbane, som har vært i bruk i fem tiår.

Kanskje ble fredagsens showkamp i stedet en begynnelse.

– Jeg håper ikke klubben står ved at Trøssen ikke skal brukes mer. Se så fin den er etter å ha vært ubrukt i to år, sier veteranoppmann og ildsjel Boye Olsen.

Styreleder er sønnen Dag-Jøran Olsen, som tidligere har antydet at Trøssen kun skal være en reservearena.

– Jeg ser faktisk ikke bort fra at a-laget kommer til å bruke gressbanen i enkelte kamper i årene som kommer, sier Olsen etter kampslutt.

A-laget vant 7-1 etter scoringer av Marius Jakobsen 2, Andreas Berg 2, Vegard Norberg, Sander Samuelsen og Stian A. Pettersen. Sistnevntes far, Harald Pettersen, scoret for veteranene på straffe.

Kampen var godt besøkt - et sted mellom 100 og 200 på tribunene - faktisk flere tilskuere enn det pleier å være på 4.-divisjonskampene.

– Kanskje kan dette bli en årlig hendelse. Dette var gøy, men først og fremst forferdelig tungt, sier Jan Rosenhaug, en av initiativtakere og solid venstreback på veteranlaget.

- Tanken om en slik kamp ble sådd da Arild Heitmann, Per Bjørn Fredheim, Vidar Stiby og jeg spilte kort sammen og pratet om gamle dager. Vi inviterte gamle spillere, og 16 av dem sa ja. Flere ønsket nok å være med, men var forhindret, sier Rosenhaug.

Han la opp etter 2001-sesongen, men har spilt litt bedriftsfotball. Etter kampen dro han sammen med de øvrige spillerne til grillbua ved isbadestranda på Evenskjer. Der hadde han et tema å ta opp med de øvrige.

- Jeg skal høre om vi allerede nå kan bestemme oss for å prøve en showkamp også neste sommer. Vi så jo at både spillere og publikum koste seg, sier Rosenhaug.

- Og blir det kamp, skal vi gamlinger trene litt mer, lover han.