Derbyet i Skånland endte med 4-0-seier for gjestene fra Evenskjer.

SOIF var best i alt fra første spark, og vant fullt forjent.

Grovfjords visekaptein Erling Eriksen er den første til å innrømme at nivåforskjellen er betydelig.

Fortjent

- Jeg har vært med på noen lokaloppgjør. Vi har aldri blitt mer utspilt av SOIF enn dette, sier stopperveteranen.

- SOIF er rett og slett mye bedre enn oss per dags dato, sier Eriksen.

Den første halvtimen var sjansefattig, men med et klart størst ballinnehav av SOIF. Grovfjord var ikke ufarlige på kontringene til Viktor Framvik. Stor fart og dribleegenskaper ga skuddmuligheter for venstrekanten, men halvsjansene ble ikke omsatt.

Sigurd Madsens nettkjenning ble annullert for hårfin offside, og Arild Heitmann misset gedigne sjanser. Det var derfor ikke ufortjent da Gjøran Hansen headet inn 1-0 på pasning fra Madsen fem minutter før pause. I omgangens siste minutt brøt Vegard Norberg ei pasning midt på Grovfjords halvdel, gjorde alt selv og la på til 2-0.

Rett etterpå brakk kaptein Framvik leggen i duell med Madsen, og Grovfjord falt ytterligere sammen.

- Et hendig uhell. Slik skjer i fotball, sier Erling Eriksen, som tok over kapteinsrollen.

Håper på sterk høst

I andre omgang scoret Håkon Norberg og Arild Heitmann, og tabelltoeren vant komfortabelt. Seieren kunne fort blitt større enn 4-0.

– En deilig seier ettersom vi rundspilte Grovfjord. I de siste 60 minuttene hadde de knapt ballen. Grovfjord ble nok preget av skaden, og mangler også andre spillere, men det kan ikke vi tenke på, sier SOIFs første målscorer Gjøran Hansen.

Han håper SOIF tar igjen serieleder Morild med en solid høstsesong.

– Vi skal vinne hjemmekampene og stille så sterkt borte at vi tar mange poeng. I vår har vi gått på noen blemmer. Det skal vi unngå etter ferien, sier Hansen.

For Grovfjord og Erksen gjelder det å klatre på tabellen.

– Vi skal finne formen og sørge for at vi ikke rykker ned, sier Eriksen.

SKADE: Grovfjord-kaptein Viktor Framvik forlot kampen på båre, trolig med brudd i høyre legg. Trener Hege Christensen var mektig irritert på Sigurd Madsen, som var i duellen med Framvik. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø