Landslagssjef Nils Lexerød har tatt ut troppen som skal delta i EM i fotball for J19-landslag i Slovakia 19.-31. juli. Tre spillere fra Medkila var på siste samling forrige helg.

Vilde Fjelldal og Katrine Winnem Jørgensen er tatt ut i troppen.

Anja Rasmussen er ikke blant de 17 som har fått klarsignal. Lexerød skal ta ut en 18. spiller senere.

- Leverer på landslag

Fjelldal har storspilt på landslaget, og nyter stor tillit hos landslagsledelsen, som erkjenner at spissen ikke har prestert på klubbnivå i vårsesongen. Fjelldal har spilt åtte kamper, og har fortsatt til gode å score mål. I fjor klarte hun bare to fulltreffere på 23 serie- og kvalifiseringskamper.

- Vilde har ikke hatt noen stor vårsesong for Medkila, men er tilbake. Hun har levert på landslaget og var selvskreven i troppen, sier Lexerød til Narvik-avisa Fremover.

For J19-landslaget har Fjelldal nærmest scoret på bestilling. Hun har 11 mål på 20 kamper, og totalt 20 mot på 45 aldersbestemte landskamper.

Anvendelig

Medkilas kaptein i de siste to seriekampene, Katrine Winnem Jørgensen, er klar for sitt første store mesterskap. Midtstopperen er i sin femte sesong med landslagsfotball etter debuten i 2012, og har tidligere fått med seg et åpent nordisk mesterskap på Island i løpet av 17 kamper.

- Katrine har hatt en veldig bra vårsesong for Medkila og banker på for en plass på laget, sier Lexerød til Fremover.

Winnem Jørgensen kjemper først og fremst om en plass i midtforsvaret, men kan også være aktuell sentralt på midtbanen - i samme posisjon som den hun hadde fra start i Medkilas kamp mot Sandviken søndag.

Winnem Jørgensen har scoret to mål på 17 kamper hittil i karrieren.

Norge innleder EM med kamp mot  Frankrike 19. juli. Tre dager senere er Nederland motstander før gruppespillet avrundes med kamp mot vertsnasjonen Slovakia 25. juli. De to beste lagene går videre til semifinale 28. juli. Finalen spilles 31. juli.

Katrine Winnem Jørgensen er klar for sitt første EM. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
Anja Rasmussen ble ikke tatt ut i første runde. En plass står fortsatt tom i Norges EM-tropp. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø