Det er gledelig at man ser at rekruttsatsing over flere år gir resultater både blant de unge og de noen år eldre som satser på skyting. Dessuten at stevner kan være jevne og tette i enkelte klasser med omskyting og duell om tiendeler på blinken.

Satsing

I eldre rekrutt ble det tett og jevnt mellom Magnus Finvåg fra Bjerkvik og Thomas Solås fra Ramsund.

- Man starter likt i en slik finale og derfor er det artig å vinne. Spesielt når det er i en duell mellom meg og gode Magnus, innrømmer Thomas Solås.

- Veldig overraskende å vinne, innrømmer klubbkamerat Marcus Aarsund etter at han stakk av med seieren i klasse 2, sier Aarsund, før han utdyper:

- Jeg har trent veldig lite. Men etter at skoleåret er avsluttet, har det blitt mer tid til trening og har følt formen er blitt bedre og bedre, forteller han.

Hans store mål er Landsskytterstevnet, så i år går av stabelen i Målselv.

- LS er det store i år og der skal jeg også delta i skogsløp, kommenterer han.

«Nye» Trondenes

Emma Sørli, Trondenes vant juniorklassen i sterk konkurranse med to av arrangørens skyttere.

- Jeg har ikke vært i finale før, innrømmer hun etter en overraskende seier.

Emma startet med skyting for et år siden og har fått skikkelig sving på skytingen.

- Det her gir mersmak for resten av sesongen, smiler hun.

I klassen skjedde det at skarpeste rivalen fra Ramsund som ledet før siste skudd, skjøt en bom (!), Dermed ble det som det ofte skjer, et gledelig og overraskende resultat.

- Overraskende var det for meg også å vinne. Jeg har hatt framgang hele tiden etter at jeg begynte, og målet er å makte å skyte meg opp i klasse 2 til neste år, sier sier Vibeke Arnesen fra Trondenes.

Veteran-comeback

I klasse V65 er en evenesværing atter å se på skytebanen. Atle Fjellaksel fra Evenes skytterlag var i sin ungdom ansett som et talent og en veldig bra skytter.

- God og god, smiler han og forteller at han tror det var i 1993 han siste gang var på skytebanen. Etter tiden i Evenes har han vært med i Tromsø skytterlag og konkurrert innenfor Troms skyttersamlag.

- Under min ungdomstid var det ikke noe rekrutt og slikt. Så jeg skjøt juniortida blant seniorene og det var en verdifull herding for å bli en bra skytter, er hans vurdering.

Fjellaksel så det skulle bli Landsskytterstevne (LS) i Målselv og det pirret ekstra for å komme tilbake.

VANT: Emma Sørli, Trondenes snøt Ramsunds Terje A. Solås og Lars Emil Hoff for topplassen i juniorklassen. Foto: Yngve Paulsen

- LS pirrer og derfor ble det litt satsing, sier veteranen som synes det er gøy på stevner og han tar med seg nordnorsken i Bodø som oppvarming.

Hans Johnny Nilsen fra samme klubb er en som prikket inn formen til Ofotencupen finale.

Nilsen leverte et positivt stevne fredag.

- Jeg har slitt litt tidligere i sesongen og utendørs har jeg kun skutt Ofotcupen, opplyser han etter og maktet finale og rett til topps i klasse 3.

- Jeg trener nesten ingenting, og etter fem års opphold, etter det her bra, synes jeg. Entreprenøren har så mye arbeid at det kun er LS som er prikket inn.

- Siden LS er her oppe hos oss, må man hive seg med, smiler han.

Tett i toppen

I de høyeste klassene var det tett og det matte omskyting til mellom Einar Brandskognes, Målselv og Tom Marius G. Kalvik, Kvæfjord, som begge hadde 345 poeng, og der trakk Målselvskytteren det lengste strået etter omskyting. Bengt Brattland, Kvæfjord vant klasse 4 med 343 poeng.

I «Asbjørn Bjørnvåg’s Minneskyting», som er superfinalen, skyter alle som ble enere og toere i klasse 1 til 5, samt V55 om en vandrepremie som går over fem år. I år vant V-55 skytteren Jan Aksel Fredriksen fra Dverberg og tok også sitt andre napp og premien til odel og eie.