Olsen viste sin klasse under NMLK Hålogalands løp på Evenes der hun vant. Søndag sto hun igjen øverst på seierspallen etter å ha vunnet sin klasse med solid margin ned til toer Mia Johnsen fra Tromsø.

For Bergersen var det slik at Finjords motorhavari sørget for å fjerne en av hans hardeste konkurrenter fra leken under NMK Harstads vårløp i Åsegarden motorsportssenter. Likevel gjorde han hva han kunne for å reparere konkurrentens motor i kveldstimene lørdag.

– Jeg hadde jo sett fram til å kjøre imot Eirik i dag. Selv om det sikkert hadde blitt jevnt i dag, så hadde det gitt årets første løp for sesongen en ekstra dimensjon å ha han i finalefeltet, sier Bendiksen om bestevennen.

Selv om de til slutt fant ut av problemene, lot det seg ikke gjøre å reparere feilene.

– Jeg heier i hvert fall på Richard i dag. Det er mye hjelp og støtte å hente hos han, sier Finjord om bestevennen.

Nyinnkjøpt bil

Før finalene hadde Bergersen en glimrende statistikk med sine fire heatseirer.

– Dette er det første løpet som jeg kjører med nyinnkjøpt bil. Derfor har vi et godt utgangspunkt for løpet, så får vi se, sier Bergersen.

– Hva er det som fascinerer deg med motorsport?

– Det er noe som har vært med meg siden oppveksten. Miljøet dreier seg om noe helt eget. Jeg har prøvd både fotball, håndball og golf - uten at det ga det samme kicket. For det er spesielt når man setter seg inn i en bil og gi full gass fra start. For det er noe med adrenalinkicket, sier Bergersen.

Han understreker også at det ligger drivkraft i å følge opp sine to småbrødre Theo (8) og Timon (6).

– Man prøver jo på å lære dem opp så godt som man kan , sier Bergersen som til slutt endte på fjerdeplass i åpen klasse.

Samarbeid

Løpsleder Anders Andreassen var godt fornøyd med at 42 utøvere kjempet om laurbærene i hver klasse denne helga.

– Påmeldingen kom seg etter hvert. Vi er også veldig godt fornøyd med at arrangementet har gått smertefritt. Vi har et veldig godt samarbeid med naboklubben NMK Hålogaland. Her hjelper vi hverandre med å gjennomføre hverandres arrangementer. Forrige helg var vi på Moen, mens de kommer til oss denne helga. Dette er et samarbeid som vi er veldig godt fornøyde med og som fungerer utmerket, sier løpslederen.

Det ble ikke fritt for heder for lokale bilførere i helga. I kvinneklassen sørget Katrine Olsen fra NMK Hålogaland for å sikre seg seieren etter god kjøring hele veien. Juniorklassen hadde NMK Hålogalands Mikal Dragvik som seierherre. I åpen klasse sørget outsideren Eirik Kildal fra NMK Hålogaland for å krysse mållinja først og stikke av med den gjeveste seieren.