For da David Johansen svingte inn hjørnesparket var den robuste spissen vanskelig å stoppe for hjemmelagets forsvar. Derfor var en kamp som så ut til å gå mot en grei hjemmeseier for Tromsdalen plutselig omgjort til en TUIL-forbannelse. For de ellers så suverene laget - som før kampen sto med 11 seirer på like mange kamper - har faktisk ikke klart å beseire HIL i sine siste tre oppgjør mot Tromsø-laget.

– I dag kan man trygt si at bussturen hjem blir av det hyggelige slaget, sier lørdagens midtstopper etter at lagets ene scoring førte til at laget røvet med seg poeng fra oppgjøret.

Hvem scoret?

Selv beskriver han scoringen på følgende måte.

– David svinger inn corneren høyt midt i feltet. Her blir det litt klabb og babb før ballen ligger i nota. Jeg vet at jeg var der inne sammen med Kristian (Ellefsen). Men at jeg blir kreditert for scoringen er helt greit det. Kristian har jo allerede scoret fire ganger i år. Så han skal bare roe seg ned, sier Ursin Ingebrigtsen, før han flirer godt og lenge.

Han mener også at denne kampen var en forsvarskamp, nøyaktig som HIL håpet på.

– Vi er fullstendig klar over at vi møter et lag som i utgangspunktet er bedre enn oss. Men vi hadde en kampplan som vi følger til punkt og prikke. Selv om de eier mesteparten av kampen, så klarer vi å utnytte en av de få mulighetene vi skaper. Ett poeng med hjem fra dagens oppgjør er helt klart et bonuspoeng for oss.

– 19,5 i stil

Trener Torkild Nilsen mener også at den taktiske biten av oppgjøret mot Tromsdalen var gjennomførrt til punkt og prikke.

– Vi møter Tromsdalen til kamp borte. I utgangspunktet vet vi også at vi spiller imot et langt sterkere lag enn vi selv er. Men vi har en kampplan som vi følger til 19,5 i stil. Vi belaget oss på en tøff kamp, men gjennomfører også på glimrende vis. De har noen sjanser. Men vi klarer å stoppe mye i vår defensive organisering. Dette poenget tar vi med oss hjem som en følge av at samtlige på laget har levert en kamp nøyaktig slik vi ble enige om, sier en godt fornøyd Nilsen.

Både han og den krediterte målscoreren har også troen på at det skal være mulig å kunne kjempe om å klare seg i divisjonen som ett av de sju beste lagene i divisjonen.

– Topp sju er ei kjempevanskelig utfordring. Men samtidig har man begynt å ta poeng den siste tida etter at stadig flere har kommet tilbake fra skade. Med tanke på målsetningen er vi nødt til å beholde fokuset på neste oppgave, og hvordan vi skal løse den på best mulig vis. Så får vi se, sier Nilsen.

– Nå har vi tatt sju poeng av ni mulige på våre tre siste kamper. Klarer vi å holde det mannskapet skadefritt, så mener jeg at vi skal være med og kjempe utover høsten. Selv skal jeg være med på de bortekampene som jeg kan. For jeg vil gi det jeg kan for at HIL fortsatt skal stå i 2.-divisjon, sier Ursin Ingebrigtsen.

Fakta:

Tromsdalen - Harstad 1-1 (1-0)

Tromsdalen stadion, 2.-divisjon avd. 1, lørdag

Mål: 1-0 Tobias Nygård Vibe (10), 1-1 Marcus Ursin Ingebrigtsen /73).

Gult kort: Marcus Ursin Ingebrigtsen, Harstad.

Dommer: Geir Oskar Isaksen, Ramfjord UIL.

Tilskuere: 205.

Harstad: Alex Jensen - Knut Jørgen Evensen, Marcus Ursin Ingebrigtsen, Aleksander Torvanger, Thomas Bergland – Oskar Alvereng (Kåre Harald Arntsen fra 76.), Magnus Kjelseth - Truls Torblå (Gabriel Andersen fra 86.), Mathias Nicolaisen (Nyemah Brownell fra 89.), David Johansen - Kristian Ellefsen.