Søndagens bortekamp mot Sandviken var en reell mulighet til å nærme seg lagene over kvalifiseringsplassen, også med tanke på den gode statistikken Medkila har mot Sandviken i Toppserien. Medkila sto med fire strake seirer over bergenserne før inneværende sesong, men tapte 0-3 og går dermed poengløse av banen mot Sandviken i 2016 etter også å ha tapt hjemmekampen i april. Det har aldri skjedd før når lagene har spilt mot hverandre i den øverste divisjonen.

Medkila var tafatte offensivt og produserte bare noen få avslutninger, som alle gikk midt på målvakten til Sandviken. To av de tre baklengsmålene kom som en følge av svakt forsvars- og målvaktsarbeid. Sandviken hadde i tillegg en annullering og ei avslutning i tverrliggeren.

- Milder må frigjøres

Avstanden til trygg grunn er hele åtte poeng. Medkila møter de fire topplagene i de fire neste rundene.

Toppserieskjebnen vil avhenge av resultatene i de siste seks kampene - akkurat som i fjor. Forskjellen fra den gang er at Medkila forsterket laget i fjor høst. Tre spillere ble hentet inn før den store snuoperasjonen. Det skjer etter alt å dømme ikke denne gang.

Daglig leder Stig Karlsen passer på pengene i klubben. I flere sammenhenger har han understreket at ingen nye betalte spillere kommer inn før andre betalte spillere forlater. Foreløpig er det ingen tegn på at så vil skje. Sportslig leder Ole-Martin Linaker er inneforstått med dette.

– Vi har ikke midlene som skal til. Da må det frigjøres noe ekstra, sier Linaker.

- Ikke vært et tema

Proffspiller Tatiana Matveeva er langtidsskadd og sykemeldt. Medkila har dermed spart lønnsmidler, og Linaker har tidligere antydet at disse kan brukes i høst.

– Vi har tenkt slik, men jeg har fått beskjed om at det for klubben totalt sett ikke er tilgjengelige midler. Jeg har derfor ikke fått klarsignal til å bruke penger på forsterkninger, sier Linaker.

– Slik det ser ut akkurat nå, må vi klare oss med den gjengen vi har. Nå får vi forhåpentlig Tatiana og Ida Fjordbakk tilbake etter skader, og Vilde Fjelldal er på banen i ferd med å spille seg i form etter sin skade, sier Linaker.

Oddne Rasmussen har vært midlertidig styreleder i Medkila siden 28. april.

–  Midler til spillere har ikke vært diskutert i styret, som heller ikke har fått forespørsler fra damelaget om dette, sier Rasmussen.

– Det er en pott til toppseriesatsingen. Den kan benyttes, og damelaget har vært flinke til å holde seg innen rammene det har tilgjengelig, sier Rasmussen.